Olesa inaugura avui un nou pas per sota de la C-55

Imprimeix

Connecta el nucli urbà amb el camí del riu a través d'un pas segur i obert proper a l’estació de FGC i facilita nous recorreguts per a les persones que vulguin sortir a passejar i fer esport dins el terme municipal

L’Ajuntament d’Olesa de Llobregat inagura avui dimecres el nou itinerari de vianants que connecta el nucli urbà amb la zona situada a l’altra banda de la C-55. Aquest nou camí facilita nous recorreguts per a les persones que vulguin sortir a passejar i fer esport dins el terme  municipal, alhora que permet un accés segur als polígons de serveis i al camí del riu, ja que travessa la C-55 per un pas inferior completament habilitat. El camí s'inicia al carrer Colom, a la part posterior de la benzinera dels Closos.

pas c 55 1

Es tracta d’un pas que l’Ajuntament va reclamar l’any 2016 a Generalitat a causa de la perillositat que suposa travessar la C-55 a peu. L’any 2017, qui era conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, es va comprometre a la seva construcció, i des d’aleshores, Ajuntament i Generalitat hi han treballat conjuntament, des de la definició del projecte fins a fer-lo realitat. Les obres per adequar el camí, que han anat a càrrec de Ferrocarrils de la Generalitat, havien quedat pràcticament enllestides a l’inici de l’estat d’alarma, i només mancava la inspecció i recepció de l’obra amb totals garanties, ja que no era adient obrir-lo durant l’etapa més estricta del confinament.

pas c 55 3

L’Alcalde d’Olesa, Miquel Riera, ha destacat que aquest era un pas molt necessari per enllaçar amb la futura Via Blava en un punt molt proper al centre urbà, sobretot perquè “es tracta d’un pas obert, segur, habilitat i ben il·luminat”. El nou camí adapta el seu traçat a l’orografia existent, un camí sinuós que manté una cota elevada respecte el llit del torrent i permet superar les dues barreres que representen la via del tren i la carretera C-55, passant sota l’arc dels ponts de la via de FGC i de la C-55. Tot el camí disposa d’un sistema d’il·luminació integrat.

Redacció / Foto: Aj. Olesa de Montserrat