El Baix Llobregat pot quedar fora de la Fase 1 del desconfinament

El Departament de Salut avalurà la incidència de casos dels últims set i catorze dies

La consellera de Salut, Alba Vergés, va assegurar ahir que “no hi ha cap decisió presa” sobre les regions que proposaran per entrar en Fase 1 aquest proper dilluns. Vergés va apuntar també que l’àrea metropolitana de Barcelona -entre la que es troba la comarca del Baix Llobregat- haurà de retardar-ho.

Vergés va insistir que encara estan analitzant tota la informació. “Només he dit que en les zones més poblades s’ha de vigilar molt especialment la mobilitat”, ha afegit. També va remarcar que abans de traslladar el plantejament al Ministeri de Sanitat, s’aprovarà primer a Catalunya. De moment, totes les regions estan per sota de l’1 en l´índex de transmissibilitat. També s’avaluarà la incidència de casos dels últims set i catorze dies. Tot estarà corregit per aspectes com la mobilitat.

consellera.verges

Números a la comarca

I és que la consellera de Salut veu que la trajectòria d’afectats per conoravirus al nostre territori continua en alça. Segons el Departament de Salut, els casos positius i possibles d’infecció segueixen en números vermells. Fins ara -6 de maig- hi ha hagut un total de 6.223 casos positius per coronavirus. Es tracta de casos positius confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR). D’altra banda, hi ha un total de 15.539 casos possibles d’infecció, que són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas. La taxa crua de positius per 10.000 habitants és de 75,34 i la taxa estandarditzada de positius per 10.000 habitants és de 79,92.

EWJbuGMXgAAcotQ

D’altra banda, fins ara -6 de maig- hi ha hagut un total de 1.320 defuncions per la malaltia. La Taxa crua de defuncions per 10.000 habitants és de 15,98 mentre que la taxa estandaritzada de defuncions per 10.000 habitants és de 18,32. 

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix