L’inici del desconfinament omple carrers, camins i platges de molta gent

Imprimeix

Els ciclistes i corredors han optat per les vies verdes dels diferents municipis tot el terrritori

El primer cap de setmana de l’inici del desconfinament parcial -per franges horàries- ha permés a la població baixllobregatina poder gaudir de l’activitat física i de passejades per indrets que fins ara estaven prohibits per la crisi sanitària de la COVID-19Molts ciclistes, corredors i gent de passeig han pres els carrers, camins i platges de les diferents ciutat i pobles de la comarca. Arreu del territori, i aprofitant el bon temps, molta la gent ha sortit a fer esport.

castelldefels camins

L’alcaldessa de Pallejà, Ascensión Ratia, dha destacat que “molts ho hem fet molt bé. Molt! Hem respectat les indicacions, perquè ens hem posat a la pell de les persones que han estat malaltes o ho estan. Ens hem posat a la pell de les persones que treballen per acabar amb la pandèmia. Ens hem posat a la pell de les persones que pateixen conseqüències econòmiques. D'altres no, per sort la minoria. Alguns grupets d'amics i amigues, grupets de veïns i veïnes, etc. D'edats diverses. Per aquests, targeta vermella. Per voluntat o sense ella, no han actuat bé. Els cossos de seguretat sancionen i sancionaran.”

20200502 111421

esplugues camins

palleja camins

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha lloat el positiu comportament majoritari de la ciutadania. Ha advertit que cal fer-ho amb prudència, perquè la pandèmia és encara entre nosaltres. “Hi ha hagut molta gent als carrers. Majoritàriament, s’han seguit els horaris i s’ha evitat el contacte personal”, ha dit. Malgrat tot, ha afegit, “un cop més, hi ha algunes excepcions, que esperem que no es repeteixin els pròxims dies, pel bé de tothom. Cal evitar les aglomeracions de gent i aturar-se a xerrar: es tracta de passejar, estirar les cames i tornar cap a casa. Només si actuem de manera responsable podrem passar a la següent fase del desconfinament”, i que la pandèmia “encara és entre nosaltres. S’ha alleugerit el confinament, però això no vol dir que haguem superat aquesta emergència. Com més gent al carrer, més possibilitats hi ha de contreure el virus.”

WhatsApp Image 2020 05 02 at 20.40.06 2

Redacció / Fotos: Ajuntaments