Cs-Martorell presenta un pla de xoc municipal per a impulsar la recuperació

Imprimeix

Juanjo Pérez, portaveu local de Cs, explica que les mesures busquen "pal·liar els efectes que la crisi ha tingut en les famílies i sectors productius del municipi"

El Grup municipal de Ciutadans (Cs) a Martorell ha presentat aquesta setmana un pla de xoc amb diverses línies d'actuació amb l'objectiu de minimitzar els efectes de la crisi de la COVID-19. El portaveu, Juanjo Pérez, ha explicat que la iniciativa persegueix des del consens "pal·liar les conseqüències socials i econòmiques que la crisi ha provocat en les famílies i sectors productius", així com facilitar "la recuperació de l'activitat habitual del municipi en la brevetat més gran possible.”

Pérez ha detallat algunes de les propostes que afecten a tots els àmbits: social, econòmic, sanitari i associatiu. Així, i quan la situació d'alarma ho permeti, Cs planteja realitzar des de les institucions un homenatge als morts i reconèixer als professionals i voluntaris que han treballat per a combatre l'epidèmia.

EMO Z6iXkAMd1iZ

El regidor taronja ha remarcat les propostes que s'inclouen dins de l'àmbit sanitari, destacant "la creació d'un protocol d'actuació en cas de rebrot i l'anàlisi de la situació en les residències". Quant al pla de recuperació social, Cs demana que es facilitin dades de desocupació i de situacions d'emergència d'habitatge, i valorar la creació de fons extraordinaris per a l'atenció de polítiques socials i el desenvolupament de plans d'ocupació.

Finalment, en l'àmbit econòmic, Pérez ha destacat com a proposta principal "establir moratòries i exempcions en el pagament d'impostos i taxes municipals", així com "el llançament d'ajudes per a facilitar l'impuls de l'activitat comercial i empresarial". Relacionat amb això, l'edil considera necessari reformular el pressupost municipal "que ha quedat obsolet."

Redacció / Fotos: Cs-Martorell