Ja es pot passejar i fer exercici físic a l’aire lliure a la comarca

El ministeri de Sanitat ha decretat les franges horàries per aquestes sortides que afecten tothom

Des d’avui dissabte 2 de maig ja es pot passejar i fer exercici físic a l’aire llibre. Així ho ha decretat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que ha anunciat, a més, les franges horàries per aquestes sortides, que afecten tothom, amb l’objectiu “d’ordenar el dia i evitar aglomeracions de persones”.

EW8XKKYXkAEZTZh

Cal destacar que l'exercici físic s’haurà de fer de manera individual i una vegada al dia entre les 6 i les 10 del matí i entre les 8 del vespre i les 11 de la nit, sempre dins del municipi de residència.

21172714 corredor masculino hombre corriendo en otoño en día frío usando medias largas y traje deportivo para correr

D’altra banda, es podrà fer esport i passejar per espais naturals i zones verdes autoritzades, però no es podrà fer servir cap vehicle motoritzat ni tampoc el transport públic per desplaçar-se enlloc per practicar activitat física. Tampoc està autoritzada la pràctica esportiva en instal·lacions que no siguin a l'aire lliure.

gentgran eljoja

També podran passejar els adults, d'entre els 14 i 70 anys, amb una persona amb qui convisquin. Els passejos es podran fer fins a una distància d'un quilòmetre de l'habitatge. Les persones de més de 70 anys i aquelles dependents que hagin de sortir amb un cuidador ho podran fer entre 10 del matí i 12 del migdia i entre 7 i 8 del vespre. Aquests passejos es podran fer una vegada al dia, a una distància màxima d'un quilòmetre del domicili. A les persones més grans de 70 anys els podran acompanyar alguna persona amb què convisquin que sigui major de 14 anys.

 la sortida al carrer dels menors de 14 anys queda limitada entre les 12 del migdia i les 7 del vespre. D'aquestes franges en queden excloses les persones que presentin símptomes de la CODID-19 o bé estiguin en quarantena per haver-se contagiat o haver estat en contacte amb una persona portadora del virus.

Les zones d’oci amb gronxadors i jocs infantils es mantenen tancades al públic per seguretat. Cal evitar anar a parcs infantils amb la canalla.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix