El Govern condemna l'assassinat d'una dona a Corbera de Llobregat

Imprimeix

LInstitut Català de les Dones ha ofert  al municipi el Servei d’intervenció en crisis greus en l’àmbit de la violència masclista per a l’assistència psicològica  a les persones de l’entorn de la víctima

En un comunicat, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha condemnat el feminicidi presumptament a les mans de la seva parella i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima. Cal recordar que el cos de la dona va ser trobat ahir sense vida a Corbera de Llobregat i resta encara per confirmar la data de la mort. El presumpte autor va ser detingut pels Mossos d’Esquadra.  

La consellera del departament de Presidència, Meritxell Budó, ha subratllat que “la lluita contra la violència masclista és una prioritat d’aquest Govern. A través de l’Institut Català de les Dones que impulsa el II Programa d’intervenció integral contra la violència masclista 2019-2022, cada dia avancem en coordinació, prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones que travessen aquestes situacions i els seus fills i filles”.   

budo

La consellera també ha declarat que “una Catalunya moderna, democràtica i avançada ha de garantir la vida, els drets i les llibertats de les dones. No defallirem en la lluita per a l’erradicació de la violència masclista. I ho farem avançant en igualtat efectiva de dones i homes, ja que la discriminació sistemàtica de les dones en tots els àmbits de la vida és la base estructural que permet que succeeixi aquesta violència.”

L’Institut Català de les Dones ha ofert  al municipi baixllobregatí el Servei d’intervenció en crisis greus en l’àmbit de la violència masclista per a l’assistència psicològica especialitzada a les persones de l’entorn de la víctima. 

Ajuntament Corbera

Les dones en situació de violència masclista tenen a disposició el 900900120 per a qualsevol atenció o informació. També poden acudir als Serveis d’Informació i Atenció a les Dones, que ofereixen informació i atenció jurídica i psicològica especialitzada i gratuïta. La plana web “Serveis en l’estat de confinament” a dones.gencat.cat centralitza la informació per accedir a tots els serveis de la Generalitat, ens locals i entitats de dones per poder trobar suport malgrat el confinament per la Covid-19. Davant de qualsevol situació d’emergència, podeu trucar al 112.

Redacció / Fotos: Arxiu-Google Maps