L’alcaldessa de Gavà participa en la plataforma ‘El Día Después serà…’

Raquel Sánchez: “Cal abordar el futur de les ciutats des d’una perspectiva integral de tots els àmbits: social, econòmic i de mobilitat”

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va prendre part en la sessió organitzada per la plataforma El Día Después serà... on han participat alcaldes i alcaldesses de 21 ciutats espanyoles. A la conversa s’han compartit solucions i iniciatives pràctiques així com un full de ruta que ajudi a superar les conseqüències de la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

Tres àmbits

La sessió es va dividir en tres àmbits: atenció social, gestió dels espais públics i la mobilitat i l’àmbit econòmic i de l’ocupació. Ha estat en aquest darrer àmbit on ha intervingut l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez. En un primer moment, Sánchez ha parlat de la importància que té el món local davant l’actual crisi sanitària responent, des del primer moment, amb plans de xoc per respondre a les necessitats tant socials, econòmics com de mobilitat. La sessió ha estat moderada pel periodista dels informatius de RTVE, Carlos Franganillo.

EDD Raquel Sanchez

D’altra banda, Raquel Sánchez ha manifestat que “l’impacte de la crisi econòmica ens obliga a implementar estratègies ja consolidades en les polítiques locals referents a noves economies que són coherents amb els objectius de desenvolupament sostenible”. Sánchez ha afirmat que “cal una visió integral alhora aplicar els plants de reconstrucció en els difunts àmbits, siguin socials, econòmics o de mobilitat. Totes les mesures han de tenir un impacte en cadascú de tots els àmbits”. En el cas de Gavà, Raquel Sánchez ha assegurat que “ara amb més motiu hem de continuar apostant per conceptes com l’economia circular. Una economia centrada a potenciar un consum responsable, una manera de distribuir els recursos i de proporcionar els serveis de manera responsable”. Sánchez va explicar que els municipis tenen les eines necessàries per afrontar aquesta nova normalitat i que “cal aprofitar aquesta situació com a una oportunitat per establir mecanismes,  circuits econòmics de proximitat que ens permetin garantir que tot allò que necessitem ens ho podem proveir des de les nostres ciutats, des dels nostres territoris. Un fet que permetrà recuperar ocupació i reactivar de nou l’economia.”

Aquesta ha estat la primera conversa de la comunitat temàtica sobre transformació de les ciutats on participen ajuntaments, empreses, persones expertes en transformació urbana de l’acadèmia i d’altres organitzacions de la societat civil.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix