Llum verda perquè els caçadors puguin actuar a la comarca

Els pagesos o ramaders que pateixin o prevegin danys servers al camp podran sol·licitar una autorització excepcional de control de l'espècie

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha accedit a ampliar les actuacions per fer front als danys a l'activitat agrària per part de les espècies cinegètiques, tal com havien demanat diverses entitats de caçadors i sindicats agraris com Unió de Pagesos. D'aquesta manera, els pagesos o ramaders que pateixin o prevegin danys servers al camp podran sol·licitar una autorització excepcional de control de l'espècie. En el cas que el pagès o el ramader afectat sigui caçador podrà dur a terme les actuacions per a la protecció dels cultius dins les seves finques. Unió de Pagesos lamenta que el Govern hagi tardat “més d'un mes” en ampliar aquestes mesures.

LA CAZA SEQUÍA COSTES EXTREMADURA 1068x688

Propagació de malalties

El sindicat assegura que en les últimes setmanes de confinament hi ha hagut un important augment de danys als conreus per part d'espècies cinegètiques com a conseqüència de la COVID-19. A més, recorda que el control d'algunes espècies, sobretot els senglars, és clau per evitar la propagació de malalties, especialment la pesta porcina africana (PPA) i la tuberculosi bovina.

depositphotos 142443113 stock photo hunter aiming with rifle

En aquest sentit, el Departament accepta que la pagesia afectada sol·liciti una autorització excepcional de control de l'espècie quan el pagès o el ramader pateixi o prevegi que patirà danys severs. En el cas que l'afectat sigui caçador podrà dur a terme les actuacions per a la protecció dels cultius dins les seves finques, tal com reclamava el sindicat. Les actuacions dels agents rurals també podran portar-les a terme caçadors de l'Àrea Privada de Caça on estigui ubicada la parcel·la amb danys si són de la zona i compleixen les mesures sanitàries establertes.

Parc Agrari del Baix Llobregat

Una altra de les peticions del sindicat acceptada per Agricultura és l'activació de les autoritzacions excepcionals preventives emeses abans de la declaració de l'Estat d'Alarma i que havien quedat suspeses, com és el cas del Parc Agrari del Baix Llobregat. També que el Departament durà a terme actuacions d'ofici en zones d'elevada densitat i risc de danys en el cas del porc senglar, o incloses en ones amb molts danys constats per l'administració. Unió de Pagesos demana que les sol·licituds es tramitin amb rapides i que les condicions de les autoritzacions permetin fer les actuacions “amb el mètode i nombre de caçadors necessaris perquè siguin eficaces.”

Redacció / Fotos: DT-Time Out

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix