Els caçadors reclamen fer batudes davant l’augment d’animals salvatges

L’Agrupcat proposa accions amb menys caçadors i ajudar-se de les ràdios per organitzar-se, guardar al màxim les distàncies i evitar riscos de contagi de coronavius

L’Agrupació de Societat de Caçadors de Catalunya (Agrupcat) s’ha posicionat al costat de municipis del nostre territori i ha demanat al Departament d’Agricultura que se’ls autoritzi “de forma urgent” per sortir a fer batudes i caceres puntuals davant l’augment de danys al camp per animals salvatges. El confinament de la COVID-19 i la consegüent reducció de moviment de persones ha fet que cabirols, conills i senglars es moguin amb plena llibertat i malmetin arbres fruiters com els cirerers, vinyes i cultius en punts com el Baix Segrià, la Segarra i el Baix Llobregat, entre d’altres. Proposen fer batudes amb menys caçadors i ajudar-se de les ràdios per organitzar-se, guardar al màxim les distàncies i evitar riscos de contagi per la COVID-19.

cazador

Els danys de la fauna salvatge al camp s’han “accelerat” arran de la crisi sanitària del coronavirus. Des de l’Agrupació de Societats de Caçadors de Catalunya (Agrupcat) reclamen poder col·laborar amb els productors i propietaris de finques per frenar-ho de forma urgent. És per això que han demanat ja al Departament d’Agricultura que es tramitin els permisos donat que, amb les restriccions de l’estat d’alarma, la cacera no està permesa. En una situació normal, quan hi ha danys a finques, l’administració tramita els permisos de caça un cop l’afectat ha fet la sol·licitud.

Els danys al camp s’han donat a diferents punts del territori on hi ha arbres fruites i cultius. És el cas dels cirerers de Torrelles de Llobregat, on els conills i cabirols es mengen els brots nous. “Són danys més a llarg termini que poden afectar properes collites”, detalla a l’ACN el president de l’Agrupcat, Manel Raurich. “Els caçadors locals de cada zona són bons coneixedors del terreny i es pot fer la coordinació per l’emissora i organitzar-se de forma telemàtica sense haver de fer trobades ni reunions”, detalla el president. I un cop acabada la cacera, “tothom torna a casa amb el seu vehicle”. Les altres dues modalitats, que no són tan efectives com les batudes perquè requereixen més temps, són els acostaments i l’aguait.

Redacció / Fotos Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix