Milers de musulmans del Baix hauran de celebrar el Ramadà en confinament

La Guàrdia Urbana de Cornellà de Llobregat ha editat un vídeo on s’informa de la impossibilitat de fer oracions en grup a les mesquites i sense els seus tradicionals trencaments dels dejunis comunitaris

El proper divendres 24 d’abril començarà una de les celebracions més importants de la comunitat islàmica, el Ramadà, que es perllonga durant tot un mes. Enguany, serà molt diferent per a milers de musulmans que viuen a la nostra comarca a conseqüència de la crisi sanitària de la COVID-19. Una celebració que s’haurà de fer en confinament sense les oracions en grup a les mesquites ni en espais públics i sense els seus tradicionals trencaments del dejuni comunitaris (iftars). 

PON0407P7F1

ramadan pontevedra

Mohamed Halhoul, portaveu del Consell Islàmic de Catalunya, ha explicat que el ramadà en confinament plantejarà un “repte superior al que ja és en si mateix el ramadà”. La impossibilitat de realitzar les oracions i reunir-se en grup, “traurà un punt de qualitat espiritual” a aquesta tradició de la fe musulmana, segons Halhoul. En aquest sentit, però, el portaveu del Consell Islàmic de Catalunya destaca que la comunitat islàmica ha tingut prou temps per mentalitzar-se de la situació provocada pel coronavirus.

Vídeo informatiu

La Guàrdia Urbana de Cornellà de Llobregat s’ha afanyat a fer un vídeo informatiu on va una crida a respectar l’Estat d’Alarma i el confinament: “No es permet circular pel carrer sense un motiu que ho justifiqui, reunir-se en espais públics, ni accedir en un centre de culte ni mesquites per la seguretat de les persones”, s’explica.

Captura de pantalla 2020 04 20 a las 21.02.22

Així, la Guàrdia Urbana recomana que la celebració es faci “a casa”  i que es segueixi “les recomanacions de les autoritats mentre que duri l’Estat d’Alarma”. A més, el cos policial s’ha posat en disposició de la comunitat musulmana -molt important al municipi- per qualsevol aclariment.

Redacció / Fotos: DP-FV-Arxiu-Aj. Cornellà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix