La Fundació Espigoladors continuen lluitant per l’aprofitament alimentari

La passada setmana van recollir carxofes i bledes a Viladecans i Sant Boi de Llobregat per destinar-les a diferents iniciatives solidàries que distribueixen menjar i aliments a famílies afectades per la crisi sanitària de la COVID-19

Divendres passat 17 d’abril es va celebrar el Dia Internacional de les Lluites Camperoles. Una reivindicació per a la defensa dels drets de la pagesia i la sobirania alimentària. Es commemorava la data de l'assassinat de 19 camperols sense terra que en reclamaven el seu accés a la terra i a la justícia de l'any 1996 a Eldorado dos Carajás, a Brasil, que va acabar amb un bany de sang (aquest crim continua impune fins avui).

Captura de pantalla 2020 04 20 a las 11.43.34

Captura de pantalla 2020 04 20 a las 11.44.29

Per aquest motiu, al voltant d’aquesta data s’ha organitzat un ampli ventall d’activitats arreu del món entre les quals s’hi ha sumat la Fundació Espigoladors. Quinze voluntaris van recollir, divendres 17 d’abril, més de 1.200 quilos de carxofes al Parc Agrari, al terme municipal de Viladecans, Un dia abans, van ser també una quinzena de persones que van recollir bledes (800 kg) a Sant Boi de Llobregat. Els dos productes recollits tenen un destí a diferents iniciatives solidàries (El Prat, Rebost Solidari de Sant Boi, Xarxa d’Aliments Gràcia i Xarxa Vallcarca) per dur menjar i aliments a famílies i grups de suport mutu a conseqüència de la crisi sanitària de la COVID -10.

Captura de pantalla 2020 04 20 a las 11.45.22

Captura de pantalla 2020 04 20 a las 11.46.09

D’altra banda, aquesta setmana hi ha previst dues recollides a Sant Boi de Llobregat per seguir proveint d’aliments frescos i saludables les xarxes de suport i distribució d’aliments de diferents barris i localitats d’arreu del territori: Dimarts 21 hi ha previst una espigolada de bledes (de 9 a 12 hores) i dimecres 22  una de carxofes  (de 9 a 12 hores). Les dues espigolades estan condicionada per les condicions meteorològiques (pluja) i si finalment s’ajornen es farien dijous i divendres.

Captura de pantalla 2020 04 20 a las 11.47.04

Captura de pantalla 2020 04 20 a las 11.47.54

A més, la Fundació Espigoladors ha estat realitzant treballs de distribució d’aliments a diverses xarxes i iniciatives solidàries d’arreu de Catalunya durant tota la crisi sanitària de la COVID-19.

Qui són?

La Fundació Espigoladors és una organització sense ànim de lucre que lluita contra les pèrdues i el malbaratament alimentari a la vegada que empodera persones en risc d’exclusió social d’una manera transformadora, participativa, inclusiva i sostenible.

És un model d’empresa social que actua sobre tres necessitats socials a la vegada i les connecta: lluitar per l’aprofitament alimentari, garantir el dret a una alimentació saludable i crear oportunitats laborals per a col·lectius en situació de risc d’exclusió social.

Redacció / Fotos: Jordi Flores-Dani Codina

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix