Baixen un 90% els robatoris amb força a habitatges a la comarca

Entre el 15 de març i el 15 d’abril es van produir 38 robatoris, 258 menys que en el mateix període de l’any 2019

Els robatoris amb força en habitatges han passat de ser una de les principals preocupacions dels Mossos d’Esquadra a un tipus de delicte pràcticament “residual” des que es va iniciar el confinament per la crisi sanitària del coronavirus.

Segons fonts policials xifren que la reducció des de l’inici del confinament seria del 80% de mitjana al conjunt del país. A tall d’exemple, a la Regió Policial Metropolitana Sud (RPMS) - l’Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Garraf i la ciutat de l’Hospitalet-, entre el 15 de març i el 15 d’abril es van produir 38 robatoris, 258 menys que en el mateix període de l’any 2019, un 87% menys. Una àrea “molt representativa” que permet extrapolar les dades al conjunt del país “perquè té una mica de tot: moltes zones d’urbanitzacions aïllades, municipis turístics de costa i grans ciutats com ara l’Hospitalet”.

mossos generica bona

El confinament per fer front al coronavirus ha deixat pràcticament desèrtiques moltes urbanitzacions del país i zones residencials de municipis turístics tant de muntanya com de costa. El que a priori podria semblar que facilitaria la feina de les nombroses bateries de lladres especialitzades que actuen al conjunt del territori ha estat tot el contrari.

Controls policials

Fonts policials expliquen que aquestes bandes necessiten poder accedir i fugir en vehicle de forma segura quan cometen un robatori i que els controls policials muntats als accessos de tots els municipis catalans per garantir el compliment del confinament per part de la ciutadania els ho ha impedit en gran mesura. “Amb tres controls mòbils a cada municipi els ho hem posat molt difícil”, destaquen.

EVzD0rYWAAEyyt2

En aquest primer mes de confinament, de fet, els Mossos d’Esquadra ja han fet diverses detencions en aquests punts de control en localitzar material per cometre robatoris al maleter de vehicles aturats. Una d’aquestes detencions es va produir uns dies abans al peatge de l’AP-7 a Martorell, quan, en desconfiar de les explicacions del conductor d’un vehicle aturat es va comprovar que feia de “vigia” d’un segon on els lladres duien les eines per fer els robatoris.

També ha estat un factor fonamental en la reducció de robatoris, en aquest cas més evident, el fet que el confinament ha obligat bona part de la població a quedar-se a casa, el que, tot i que malauradament no són estranys els robatoris amb els propietaris a casa, ha estat decisiu en aquest descens.

Redacció / Fotos: Mossos d'Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix