SEAT confirma un segon ERTO per a la plantilla de producció

La decisió de la direcció de l’empresa automobilística podria afectar més d’11.000 treballadors

SEAT ha anunciat que està preparant un segon ERTO que pot afectar més d’11.000 treballadors, segons han confirmat a l'ACN fonts sindicals i de l'empresa. Aquest segon expedient s'aplicarà un cop es reprengui la producció de cotxes, prevista inicialment per al 27 de maig, tot i que és una data que l'empresa encara no té tancada. A diferència de l'ERTO que està en vigor actualment, i que és per causa de força major, el proper serà per raons organitzatives. L'expedient afectarà el personal directe de producció, del personal indirecte i de l'administratiu vinculat a la producció perquè les mesures de prevenció i protecció que caldrà aplicar pels protocols contra el coronavirus dificultaran arribar als nivells de fabricació habituals a la planta de Martorell. Empresa i sindicats tenen previst començar a negociar l'ERTO avui dilluns.

13043

La direcció de SEAT ha comunicat als sindicats els seus plans per negociar un segon ERTO aquest divendres, apunta l’ACN. El motiu, segons ha dit l'empresa, és que "mentre que les mesures acordades de prevenció i protecció per vetllar per la salut dels empleats estiguin en vigor, no es podran recuperar els nivells de producció previs a la crisi de la COVID-19". L'empresa automobilística diu que l'ERTO s'aplicarà "de forma gradual" i amb les mateixes condicions econòmiques que l'actual, és a dir, complementant la prestació de desocupació fins al 80% del sou de cada empleat. La xifra d'afectats per la suspensió temporal de contracte s'anirà reduint "a mesura que s'incrementi el volum de producció", amb una durada màxima de l'ERTO de vuit setmanes.

cadena montaje segonerto

Els sindicats

En un comunicat conjunt, els sindicats CCOO i UGT, han reclamat que el començament de l'activitat sigui més enllà del 27 d'abril per garantir la implementació de les mesures destinades a protegir la salut de la plantilla. Els sindicats han exigit que es tingui en compte a l'hora de decidir com es realitzarà la tornada a l'activitat quins treballadors tenen fills menors de 14 anys a càrrec seu, ja que les escoles estaran tancades un cop torni a obrir SEAT.

fabrica seat 1553882187132

CCOO i UGT demanen que les persones més grans de 53 anys i les que no tinguin cotitzacions necessàries per a tenir dret a atur no entrin a l'ERTO, ja que no podran acollir-se a les mesures excepcionals decretades pels expedients de força major. Alhora, els sindicats reclamen que les condicions del nou l'expedient temporal siguin com les de l'anterior i, a més, volen que la firma automobilística complementi fins al 90% de la base reguladora la prestació que cobraran els afectats, mantingui les aportacions al pla de pensions, garanteixi el 100% de les pagues extres i les vacances i no paralitzi els plans de carrera. Els sindicalistes també han exigit que s'aclareixi com serà el retorn a la feina de la plantilla contractada a través d'empreses de treball temporal (ETT).

Redacció / Fotos: Autofacil-SEAT

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix