Esplugues i Sant Joan Despí es connectaran amb un nou tram de Bicivia

Imprimeix

Aquesta nova actuació a la comarca serà una connexió complexa perquè transcorre per espais urbanitzats i necessiten expropiacions o cessió de terrenys per poder-se executar

La Bicivia, la xarxa pedalable metropolitana, continuarà completant-se gràcies a una nova subvenció del FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional). Aquest finançament servirà per construir sis nous trams pedalables estratègics de la Bicivia, que s'executaran entre el 2020 i el2023, entre els quals hi ha el que unirà Esplugues de Llobregat i Sant Joan Despí.

uuid.7503ad73 b7e5 463d af41 b63ec9ed0b32 ar.4x3

El nou tram pedalable serà un clau de connexió entre els dos municipis baixllobregatíns (pel carrer Àngel Guimerà), que alhora facilitarà la connectivitat entre Barcelona ciutat i l’àmbit del nostre territori i que, en general, millorarà la connectivitat en bicicleta a la metròpolis de Barcelona. Tot plegat, superant barreres territorials, com ara rius, infraestructures viàries o vies de ferrocarril. Aquesta nova actuació a la comarca serà una connexió complexa perquè transcorre per espais urbanitzats i necessiten expropiacions o cessió de terrenys per poder-se executar. Tindrà una longitud de 595 metres amb un cost econòmic de 667.000 euros.

INFOGRAFIA PUNTS ESTRATÈGICS

La subvenció del FEDER també servirà per finançar parcialment un tram estratègic de la Bicivia ja construït, que està en ús i amb molt d'èxit: el camí pedalable entre Esplugues de Llobregat i la Diagonal (Barcelona). Inaugurat el 19 de març del 2018, té una longitud de 890 metres. Durant el primer any hi van circular 296.927 bicicletes, mentre que durant el segon any n'hi han passat 381.875, fet que suposa un increment del 29 %. La mitjana diària en aquest segon any supera les 1.000 bicicletes.

Redacció / Fotos: AMB