Se suspenen les comunions al Baix Llobregat fins passat l’estiu

Segons el Bisbat de Sant Feliu, els casaments queden ajornats fins al juny o juliol sempre que la crisi sanitària de la COVID-19 ho permeti

La crisi sanitària del coronavirus afecta de ple també a l’Església. Seguin les indicacions del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, les diferents parròquies del territori van haver de tancar i es van anul·lar la pràctica del culte, les activitats pastorals i les celebracions exequials -des de mitjans de març-. A més, s’afegeix la suspensió -fins a una data encara per determinar- de la celebració dos ‘grans festes cristianes’: les comunions i els casaments. “Les esglésies no s’han escapat de la COVID-19 i hem hagut de tancar per evitar els contagis amb tot el que representa. El confinament i les restriccions han paralitzat completament aquestes cites molt important per a nosaltres”, explica Mossèn Josep Maria Domingo, vicari general del Bisbat i rector de la Catedral de Sant Llorenç a Sant Feliu de Llobregat.

download casament

Un cop emocional

Si hi ha un esdeveniment a la vida en què moltes persones programen i preparen intensament durant molt de temps és, sense cap dubte, el seu casament. Doncs per a moltes parelles de la nostra comarca el pla ha quedat posposat per culpa de la COVID-19. El coronavirus ha obligat a canviar l’agenda de molts nuvis, pel risc de contagi. “Hi ha hagut moltes parelles que ens han trucat per ajornar el seu casament, perquè la família no es podia desplaçar i, per tant, no es podien reunir. A més, els restaurants continuen tancats per l’Estat d’Alarma. Penso que la millor opció és esperar i celebrar-ho una altra data i no estar sotmès a la por del virus”, explica Mossèn Domingo. Un cop emocional per a les parelles però també per un sector econòmic (agències, restaurants, comerços, etc), molt vinculat al voltant d’aquesta celebració.

images casaments

L’ajornament de molts casaments podria agreujar el calendari per manca de dates disponibles produint-se un autèntic col·lapse. Segons mossèn Domingo “això no seria cap problema perquè estem acostumats a combinar les dates”. “Ningú es quedarà sense casar-se”, afirma. De fet, afegeix que també hi ha l’opció de casar-se al juny o juliolsi el casament hi ha un acompanyament molt reduït i sempre condicionat amb la situació en aquell moment i la nostra disponibilitat.”

Un dia assenyalat

Una altra celebració religiosa que no es podrà fer és la primera comunió. Els afectats són centenars de nens i nenes que esperaven amb molta il·lusió el mes de maig per compartir amb la seva família un dia tan assenyalat i que ara s’ha vist truncada per la crisi sanitària del coronavirus. El Bisbat de Sant Feliu ja ha anunciat que aquesta celebració religiosa es trasllada passat l’estiu.

marieta kXG U100686453151xxD 624x385El Comercio

“Les comunions és una celebració multitudinària a l’església que no es podia organitzar per la situació actual. Així doncs, el més normal era que s’ajornés fins després de l’estiu. A més, durant aquests mesos de confinament, els nens i nenes han deixat de fer la catequesi, que és la seva preparació”, explica Mossèn Domingo.

comunio baix llobregat

Les parròquies, conscients que la cosa va per llarg, tenen previst convocar els pares i mares a una reunió quan la situació es normalitzi, per coordinar un nou calendari de les comunions. De totes les maneres, la recepció dels sagraments són competència de cada diòcesi i decidiran si se'n podran fer a ple estiu o bé cal fer-les més endavant, en un mes concret, etc. 

Redacció / Fotos: Arxiu-OM

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
88

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix