Sant Boi, El Prat i Viladecans, els municipis més afectats pel coronavirus

Imprimeix

La ciutat governada per Lluïsa Moret té el major nombre de casos positius de tota la comarca

La crisi sanitària de la COVID-19 continua acarnissant-se amb diversos municipis del nostre territori. Les ciutats ubicades al litoral baixllobregatí són les més afectades (Sant Boi, El Prat i Viladecans) tot i l’esforç dels seus governs municipals.

unnamed santboi

Tot i les costoses campanyes publicitàries del govern municipal de Sant Boi de Llobregat, encapçalat per la seva alcaldessa Lluïsa Moret, no és suficient per apaivagar la por i la gran preocupació que pateix la ciutadania que observa com setmana rere setmana augmenten els casos positius per la COVID-19. Així, la ciutat ha vist incrementat amb un total de 549 persones contagiades -a 15 d’abril- (269 el 2 d’abril), doblant el número de casos en menys de dues setmanes. La ciutat és la localitat amb més casos de la comarca. L'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) divideix el municipi en quatre àrees bàsiques de Salut: Sant Boi 1 -Montclar- (230), Sant Boi 2 -Molí Nou- (111), Sant Boi 3 -Camps Blancs- (93) i Sant Boi 4 -Vinyets- (115).

El Prat de Llobregat és un altre dels municipis amb una gran afectació per la malaltia del coronavirus. El govern municipal encapçalat pel seu alcalde Lluís Mijoler tampoc ha pogut frenar la proliferació d’afectats. Així s’ha passat de 360 casos -4 abril- a 408 -15 d’abril- en onze dies. Segons les darreres dades facilitades per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) a les tres àrees bàsiques de Salut hi ha els següents afectats: El Prat de Llobregat 1 -Ramona Via- (129 casos), El Prat de Llobregat 2 -Sant Cosme I- (217) i El Prat de Llobregat 3 -Dr. Pujol Capçada- (62).

Captura de pantalla 2020 03 29 a las 12.22.11

D’altra banda, Viladecans ha deixat de ser la ciutat amb més casos per passar a ser la segona amb un total de 491 afectats (superat per Sant Boi de Llobregat). Carles Ruiz continua sense poder arribar al tan somiat pic anunciat fa unes setmanes pel govern de l'Estat. Així, AQuAS ha dividit la població en tres àrees bàsiques de Salut: Viladecans 1 (131 casos), Viladecans 2 (184) i Viladecans 3 (176).

Redacció / Fotos: Arxiu