Sant Boi, El Prat i Viladecans, els municipis més afectats pel coronavirus

La ciutat governada per Lluïsa Moret té el major nombre de casos positius de tota la comarca

La crisi sanitària de la COVID-19 continua acarnissant-se amb diversos municipis del nostre territori. Les ciutats ubicades al litoral baixllobregatí són les més afectades (Sant Boi, El Prat i Viladecans) tot i l’esforç dels seus governs municipals.

unnamed santboi

Tot i les costoses campanyes publicitàries del govern municipal de Sant Boi de Llobregat, encapçalat per la seva alcaldessa Lluïsa Moret, no és suficient per apaivagar la por i la gran preocupació que pateix la ciutadania que observa com setmana rere setmana augmenten els casos positius per la COVID-19. Així, la ciutat ha vist incrementat amb un total de 549 persones contagiades -a 15 d’abril- (269 el 2 d’abril), doblant el número de casos en menys de dues setmanes. La ciutat és la localitat amb més casos de la comarca. L'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) divideix el municipi en quatre àrees bàsiques de Salut: Sant Boi 1 -Montclar- (230), Sant Boi 2 -Molí Nou- (111), Sant Boi 3 -Camps Blancs- (93) i Sant Boi 4 -Vinyets- (115).

El Prat de Llobregat és un altre dels municipis amb una gran afectació per la malaltia del coronavirus. El govern municipal encapçalat pel seu alcalde Lluís Mijoler tampoc ha pogut frenar la proliferació d’afectats. Així s’ha passat de 360 casos -4 abril- a 408 -15 d’abril- en onze dies. Segons les darreres dades facilitades per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) a les tres àrees bàsiques de Salut hi ha els següents afectats: El Prat de Llobregat 1 -Ramona Via- (129 casos), El Prat de Llobregat 2 -Sant Cosme I- (217) i El Prat de Llobregat 3 -Dr. Pujol Capçada- (62).

Captura de pantalla 2020 03 29 a las 12.22.11

D’altra banda, Viladecans ha deixat de ser la ciutat amb més casos per passar a ser la segona amb un total de 491 afectats (superat per Sant Boi de Llobregat). Carles Ruiz continua sense poder arribar al tan somiat pic anunciat fa unes setmanes pel govern de l'Estat. Així, AQuAS ha dividit la població en tres àrees bàsiques de Salut: Viladecans 1 (131 casos), Viladecans 2 (184) i Viladecans 3 (176).

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix