L’AMB reprèn les tasques als parcs i platges metropolitans

Imprimeix

L’ens supramunicipal també reobre el servei E-Bicibox amb noves mesures de seguretat

Demà, dimecres 15 d'abril, l'AMB torna a posar en marxa el servei e-Bicibox, la bicicleta elèctrica pública i compartida de la metròpolis de Barcelona. Aquest servei metropolità va quedar suspès el 17 de març. Ara, l'AMB el torna a reobrir amb l'objectiu de facilitar els desplaçaments en bicicleta a les persones que han de sortir de casa necessàriament per motius autoritzats, com ara anar a treballar.

ebicibox ebikes amb

Per a la gent que hagi de desplaçar-se, l'AMB recorda la recomanació principal en l'àmbit de la mobilitat en la situació actual: prioritzar els desplaçaments a peu o e en bicicleta sempre que sigui possible. Així ho recull la campanya informativa que l'organisme metropolità ha posat en marxa avui: "Mou-te d'una manera segura. Per protegir-te a tu i als altres".

Guants

Per poder fer ús del servei e-Bicibox, que tornarà a estar actiu demà a les 12.00 hores als 11 municipis metropolitans que en disposen, i per tal de limitar el risc de contagi davant de la situació d'emergència sanitària actual, és obligatori portar guants de protecció.

ebicibox header bg

L'organisme metropolità ha recollit en un únic document i a la web del servei les mesures i recomanacions establertes per als usuaris de l'e-Bicibox, que són les següents:

El servei e-Bicibox es va posar en marxa fa poc més d'un any a 11 municipis metropolitans, que pràcticament formen un continu urbà: Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l'Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Viladecans.

Mobilitat segura

L'AMB recorda que avui dimarts, davant de l'evolució de la COVID-19 i la finalització del permís laboral retribuït recuperable, ha posat posa en marxa la campanya informativa sota el lema "Mou-te d'una manera segura. Per protegir-te a tu i als altres". L'objectiu és garantir una mobilitat segura que eviti nous contagis de COVID-19 per a les persones que necessàriament s'han de desplaçar per motius autoritzats, com ara anar a la feina.

uuid.8f5165df ef24 4a8e a278 94ab2e636af9 ar.4x3

El principal canal de difusió de la campanya multimèdia, que s'allargarà fins a principis del mes de maig, serà l'espai públic, a través d'opis, marquesines d'autobusos i els mateixos autobusos metropolitans de l'AMB. També arribarà a la ràdio i a la premsa escrita. Tot plegat es complementarà amb una àmplia estratègia en línia, amb bàners i altres formats digitals i a través de les xarxes socials.

Entre les recomanacions que ofereix la nova campanya de l'AMB hi ha tres grans missatges:  "Sempre que puguis, mou-te a peu o en bicicleta", "Evita utilitzar el transport públic en hores punta" i, en cas d'utilitzar el transport públic, "Fes servir guants i mascareta i respecta les distàncies de seguretat recomanades".

Treballs bàsics als parcs i platges metropolitans

Amb la finalització del període de confinament màxim, els parcs i platges metropolitans  reprenen les tasques de manteniment implantades el 14 de març, quan va començar la primera fase de l'estat d'alarma.

20200325 fonts parcs

Pel que fa als parcs metropolitans:

manteniment banera05c

Pel que fa a les platges metropolitanes:

Redacció / Fotos: AMB