Nou punts de repartiment de mascaretes al transport públic a la comarca

Imprimeix

Les repartiran a Castelldefels, Cornellà, Gavà, El Prat, Sant Boi, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Esplugues i Viladecans a totes les persones que vagin a treballar entre les 6 del matí i del 12 del migdia

Uns 500 voluntaris de Creu Roja i Protecció Civil repartiran entre avui dimarts i demà dimecres al matí l’1,7 milions de mascaretes que el govern espanyol ha enviat a Catalunya. Es farà en més de 100 punts als accessos del transport públic de les ciutats de més de 30.000 habitants. Al baix llobregat hi ha nou punts escollits: Castelldefels, Cornellà, Gavà, El Prat, Sant Boi, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Esplugues i Viladecans.

EVfYwr XYAMPzG8

La directora de Protecció Civil, Isabel Ferrer, ha avisat aquest dilluns que es repartiran mascaretes exclusivament a les persones que hagin d’anar a treballar i no puguin agafar un transport alternatiu al metro, tren o bus. Ferrer ha qualificat d’improvisació la gestió que el govern espanyol ha fet del repartiment de mascaretes, ja que assegura que no han rebut instruccions de com s’havia de dur a terme.Demà tothom no tindrà mascareta, només aquelles persones que no tinguin altre remei que agafar el transport públic”, va dir en roda de premsa ahir dilluns. Amb algunes poblacions per concretar, el Govern ha establert un centenar de punts de repartiment que ha estudiat com a llocs de confluència alta, com intercanviadors del metro.

54544794 624x416

Equips d’entre quatre i sis voluntaris repartiran a partir de quarts de set del matí una mascareta per persona a qui hagi validat el bitllet en entrar al transport públic en qüestió. Si l’1,7 milions d’unitats no s’han acabat de repartir durant el matí de dimarts, es continuaran repartint durant el matí de dimecres, i fins a acabar existències. Els voluntaris estaran acompanyats de cossos policials, siguin locals o Mossos d’Esquadra. Per establir els punts estratègics de repartiment s’han valorat confluències de línies o intercanviadors que poden tenir més moviment de gent. La policia supervisarà el repartiment que faran voluntaris, però la directora general de Protecció Civil admet que serà complicat saber si algú s'emporta més d'una mascareta: "No és possible fer una identificació de les persones. El que no farem és fer cues per al repartiment d'aquestes mascaretes. Quan s'entri al transport públic i es validi el bitllet, li donaran una mascareta. Per tant, és possible que una persona pugui passar dues vegades per aconseguir una altra mascareta."

1586784003253

Gestió “confusa”

Ferrer ha dit que s’han vist obligats a esbrinar a través de les xarxes socials la manera de distribuir el material, davant la falta d’informació directa del govern espanyol. La gestió “confusa” que assegura que s’ha fet de la distribució els ha obligat a treballar contrarellotge i preparar l’operatiu en menys de 48 hores. “Hem intentat que sigui un operatiu el més equitatiu possible i que arribi al màxim de gent“, ha dit Ferrer.

Dimecres podria continuar el repartiment, però, si aquest dimarts ja es donen totes les mascaretes, l'operatiu es tancarà.

Redacció / Fotos: Arxiu