La meitat de les benzineres podrien tancar temporalment

Imprimeix

El Govern de l’Estat donaria resposta a una de les peticions del sector que reclamava una espècie de serveis mínims

La meitat de les gasolineres, entre les quals hi ha diverses del Baix Llobregat, podrien tancar temporalment o reduir al màxim el seu horari a causa de la forta caiguda de la demanda de carburants de les últimes setmanes a causa de les restriccions de mobilitat i laborals de l’Estat d’Alarma, segons ha informat l’agència EFE. S’atén així una de les reivindicacions del sector, que demanava establir uns serveis mínims per a no acumular més pèrdues. Avui dissabte o dilluns que ve el Ministeri per a la Transició Ecològica podria publicar al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) una orde que permetrà els tancaments. 

Captura de pantalla 2020 04 11 a las 19.56.26

Un altre 37% haurà d'obrir en el seu horari habitual, mentre que el 13% restant haurà d'oferir un servei mínim de 5 hores de dilluns a dissabte, segons la mateixa font, que ha explicat que Transició Ecològica fixarà quines estacions de servei han de romandre obertes. Entre aquestes figuraran les que mouen grans volums i aquelles situades al costat d'infraestructures essencials, com per exemple, hospitals.

Forta caiguda de les vendes

Com són servei essencial, les gasolineres no podien tancar tot i que en alguns casos les vendes havien caigut més del 90%, i si ho feien s'enfrontaven a una multa, per considerar que el seu tancament causava un perjudici a la societat. Així, amb aquesta ordre, que podria entrar en vigor el mateix dia de la seva publicació, el Govern de l’Estat  de donar resposta a una de les peticions del sector, que reclamava l'establiment d'una espècie de “serveis mínims.”

automóvil del reaprovisionamiento con la boca de la bomba de gasolina 46916591

Les sortides de gasolines i gasoil d'automoció des de les instal·lacions de Companyia Logística d'Hidrocarburs (CLH) van caure el 83 i el 61%, respectivament, en la setmana del 23  al 29 de març, pel que fa al mateix període de l'any anterior, segons dades de l'empresa, que mou el 80% dels carburants que es consumeixen. 

Redacció / Fotos: Google Maps-Arxiu