Sant Joan de Déu investiga la poca incidència de la COVID-19 als infants

L'hospital espluguí ha fet 407 proves PCR a pacients pediàtrics amb símptomes i menys del 5% ha donat positiu

El coronavirus SARS-CoV-2 que està causant milers de morts al món està tenint, sorprenentment, una incidència especialment baixa en la població infantil tot i que aquest és tradicionalment un dels col·lectius amb més risc de patir greus malalties respiratòries. Dels 24.707 casos que s’han comptabilitzat a Catalunya fins a aquest dimarts 7 d’abril, només 242 són infants i joves d’entre 0 i 19 anys. Els nens pateixen menys la síndrome d’insuficiència respiratòria coronavirus SARS-CoV-2 però, a més, quan ho fan presenten una simptomatologia més lleu. A Espanya, només un 0,6% dels infants afectats han hagut de ser hospitalitzats fins a la data i no s’ha hagut de lamentar cap mort. 

principal san joan de deu

Les dades també són baixes a l’Hospital Sant Joan de Déu, que durant la pandèmia està concentrant una part important de l’atenció a pacients pediàtrics i embarassades de Catalunya i  rebent pacients derivats de 25 hospitals per tal que aquests centres puguin centrar els seus esforços en l’atenció d’adults. Des del 7 de març, al centre s’han dut a terme 407 PCR a infants per sospita de coronavirus i només 18 han donat positius. Setze d’aquests nens van haver de ser ingressats però tots han evolucionat o evolucionen favorablement. 

Plataforma de recerca

En aquest context, l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona ha posat en marxa la plataforma Kids Corona amb l’objectiu d’impulsar estudis de recerca que permetin esbrinar per què els infants estan més protegits enfront d’aquest virus que la resta de la població. L’objectiu final és descobrir quins són els factors que els protegeixen i trobar un  tractament que permeti estendre a la població adulta la protecció natural que tenen els infants davant la COVID-19. Els investigadors creuen que els nens són la clau per vèncer aquesta pandèmia. 

Coronavirus dos nenes de 2 y 4 años se infectaron en Santa Fe 3

Actualment es desconeix el paper que juga la població infantil en la transmissió de la malaltia. Els estudis de recerca que es duran a terme a Sant Joan de Déu també pretenen aclarir aquest aspecte i donar resposta a preguntes que en l’actualitat preocupen a la societat: són els nens transmissors del coronavirus a la població. La plataforma també abordarà la infecció en les embarassades per investigar com es produeix i quin són els factors que l’afavoreixen o frenen. 

Campanya

L’Hospital ha llançat la campanya #ElsInfantsSónClau per reclutar la mostra de 500 famílies que necessiten per dur a terme els treballs de recerca. Demanen la participació d'unitats familiars amb nens/es menors de 15 anys, en les quals almenys un adult hagi donat positiu en el test de la COVID-19. 

Redacció / Fotos: Hospital Sant Joan de Déu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
157

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix