Disset farmàcies del Baix se sumen a #JoEmQuedoALaFarmàcia

Imprimeix

La iniciativa d'ecoceutics vol donar a conèixer la labor sanitària de les farmàcies durant la crisi de la COVID-19

En un moment molt difícil per la crisi sanitària de la COVID-19, els professionals de les farmàcies estan donant el millor de si mateixos per tal que la població pugui accedir als medicaments necessaris. Davant aquesta crisi, el dia a dia s'ha convertit per a ells en una exposició perillosa. Per aquest motiu, per reconèixer la labor de tots aquests professionals, ecoceutics ha llançat #JoEmQuedoALaFarmàcia, una iniciativa que pretén donar visibilitat a la labor sanitària que estan duent a terme totes i cadascuna de les farmàcies (formin o no formin part de la xarxa ecoceutics), i amb elles les accions que estan realitzant. 

Farmacia Marta Bosch 01 bona

Actualment, la xarxa compta amb disset farmàcies en tretze municipis de la comarca (El Prat, Gavà -3-, Santa Coloma de Cervelló, El Papiol, Viladecans -2-, Sant Vicenç dels Horts, Cornellà de Llobregat -2-, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Martorell, Sant Climent de Llobregat, Sant Joan Despí).

Aquests dies, les farmàcies estan evitant col·lapses en els Centres d'Atenció Primària (dispensant els medicaments dels plans de medicació a aquells que els ha caducat). Preparen gels hidroalcohòlics en els seus laboratoris per a persones exposades a la COVID-19 i quan acaben la jornada laboral porten productes de primera necessitat a persones de risc. També estan seguint protocols de prevenció per garantir la seguretat de les persones que es troben a la farmàcia (els propis professionals i els clients) i alguns establiments, a més, estan realitzant vídeos per donar consells sobre salut i higiene, i fins i tot per formar a personal dels cossos de seguretat.

Farmacia Jaume Tura 01 bona

Per això, #JoEmQuedoALaFarmàcia busca compartir a les xarxes socials, i sota els hashtag #joemquedoalafarmacia i #yomequedoenlafarmacia, totes aquestes iniciatives que ens acostaran encara més a tots aquests professionals tan essencials sempre, però ara encara més.  

#JoEmQuedoALaFarmàcia també té com a objectiu que els farmacèutics siguin els màxims coneixedors de l'actualitat que els afecta, per tal que d'aquesta manera puguin donar el millor consell als seus clients. Per això el web del projecte compta amb un repositori d'informació que s'actualitza cada dia i que inclou protocols i informació per als farmacèutics, així com consells per tal que aquests puguin compartir-los amb els seus clients (recomanacions sobre com netejar les fruites i les verdures, com actuar a l'hora d'anar a comprar o com ajudar els nens a gestionar l'estrès). 

Marta Bosch equip1 01 bona

Mascareta 19

Ecoceutics també s'ha unit a la iniciativa Mascareta 19 per ajudar totes aquelles víctimes de la violència de gènere que, amb el confinament, han vist agreujada la seva situació en no poder demanar ajuda. Aquesta iniciativa, impulsada per la Generalitat de Catalunya, l'Institut de la Dona i Mossos d'Esquadra, els facilita l'auxili, ja que només han d'acostar-se a una farmàcia i demanar la mascareta 19, amb la qual cosa el farmacèutic que les atengui els deixarà un telèfon perquè puguin contactar amb les institucions d'ajuda.

Redacció / Fotos: Ecoceutics