Els Mossos despleguen més de 2.000 agents per controlar la mobilitat

Imprimeix

La policia catalana té previst un operatiu amb 500 controls conjunts amb la policia local fins dilluns de Pasqua

Des d’ahir a la tarda i fins al proper dilluns de Pasqua, les vies principals i secundàries de Catalunya comptaran amb un estricte control policial per evitar els desplaçaments per carretera a segones residències coincidint amb la Setmana Santa. Segons fonts d’Interior de la Generalitat hi ha previst el desplegament de prop de 2.000 agents que, juntament amb la policia local de diversos municipis, vetllaran i treballaran per evitar la mobilitat prohibida per l’actual crisi sanitària de la COVID-19.

EUwsLSZXQAAeD9p

El conseller de l’Interior, Miquel Buch, ha tornat a fer una crida a limitar els desplaçaments per carretera: “ahir va començar la segona fase de l’operació no-sortida. Només es pot sortir pels casos regulats: anar a treballar pel que fa als serveis essencials o per anar a comprar productes bàsics. El que hem de fer és guarir-nos i protegir-nos els uns als altres. Sortir de casa és anar en contra d'aqueta estratègia”. Per garantir-ne el compliment, el conseller ha anunciat que es destinaran 500 controls policials. Buch afegeix que “estem en època de mones. Recordar que anar a comprar la mona està permès, no es pot portar al fillol. Recomanem que a través de les pastisseries es busqui la solució per lliurar la mona.”

EUrbBVsUEAAwSze

Els agents intensificaran els controls per quart cap de setmana consecutiu amb l’objectiu de mantenir les mesures de confinament i amb la voluntat de treballar amb la resta de serveis d’emergència per aturar la propagació de la Covid-19. Aquests controls es realitzaran durant les 24 hores del dia després que s’ha pogut constatar que hi ha persones que continuen desobeint les mesures decretades de confinament i que poden tenir la intenció de marxar aquests dies cap a zones de muntanya i platja. 

EUJA4S0XQBESzr9

Els Mossos d’Esquadra reforçaran també la vigilància durant la nit per evitar el trànsit en aquesta franja horària i per detectar vehicles que circulen de nit per saltar-se els controls policials i arribar a les seves segones residències, desobeint les restriccions de confinament i posant en perill el sistema sanitari d’aquestes zones. 

A les principals vies de sortida de la ciutat de Barcelona, es reforçaran els controls  policials en totes les franges horàries per detectar aquelles persones que desobeeixen l’actual normativa vigent i opten per anar a passar aquests dies de Setmana Santa a les seves segones residències.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra