Fundesplai crea un espai d’acollida de persones vulnerables al Baix

Compta amb la col·laboració de la Diputació que participa en la provisió de professional socials per facilitar el funcionament de l’equipament

La Diputació de Barcelona està treballant en la creació de dispositius per a l'atenció de persones o famílies sense llar o amb dificultats d'allotjament; situació agreujada amb motiu de la crisi sanitària provocada per la COVID-19. Concretament, i després d'una prospecció del territori, la corporació col·labora en la creació de quatre espais (Granollers-Vallès Oriental, El Masnou-Maresme, Gurb-Osona i Baix Llobregat-Mundet) per a l'atenció d'aquests col·lectius on s'ha detectat una imminent necessitat.

centre esplai edifici amb valors

Amb la col·laboració de Fundesplai, s'està ultimant el dispositiu d'acollida que aquesta entitat té al Prat de Llobregat, amb unes 40 places per a persones sense llar i famílies en situació de vulnerabilitat. Aquest dispositiu ja està en marxa i la Diputació de Barcelona participa en el proveïment de professionals socials com són psicòlegs i educadors socials que facilitin el funcionament de l'equipament.

Albergs alta 1

Aquest espai d'acollida s'ampliarà amb les instal·lacions que la Diputació de Barcelona té al Centre residencial per a estades temporals RESPIR per a persones amb discapacitat, ubicat al Recinte Mundet de Barcelona, i que actualment no té persones usuàries d'acord amb les mesures adoptades amb la declaració de l'estat d'alarma el passat 14 de març. L'equipament permetrà destinar les 32 places existents a famílies i dones víctimes de violència masclista i els seus fills. Aquest espai està previst que entri en funcionament a partir de dimarts vinent, 13 d'abril, amb persones d'aquests perfils derivades pels serveis socials dels municipis del Baix Llobregat.

Redacció / Fotos: Fundesplai-Diputació

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
171

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix