Vergés descarta l’hospital de campanya de Sant Andreu de la Barca

Imprimeix

“No ens sembla que compleixi les necessitats que té avui el sistema de salut en un municipi com Sant Andreu de la Barca”, diu la consellera de Salut

La consellera de Salut, Alba Vergés, descarta, de moment, l’hospital de campanya de Sant Andreu de la Barca. “No ens sembla que compleixi les necessitats que té avui el sistema de salut en un municipi com Sant Andreu de la Barca”, ha resolt en una roda de premsa quan se li ha preguntat per què no havia entrat en funcionament l’equipament muntat al poliesportiu municipal. Es tracta d’un hospital de campanya amb 140 llits que el consistori ha posat al servei del Departament de Salut perquè el pugui fer servir quan li convingui en l’actual crisi sanitària.

Vergés ha afirmat que és “molt important treballar les coses abans, bé i segons les necessitats del sistema” i que aquest no ha estat el cas d'”inici” de Sant Andreu de la Barca. “Demanarem l’ajuda de les administracions per construir junts nous espais, i no al revés”, ha indicat. La consellera ha recordat que han obert equipaments com poliesportius i hotels per reforçar el sistema sanitari davant de la pandèmia de coronavirus en ciutats com Barcelona i Sabadell, després que els municipis hagin posat a disposició de Salut els espais.

Captura de pantalla 2020 04 07 a las 20.24.00

D’altra banda, l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha reiterat al departament de Salut que té a la seva disposició els equipaments sanitaris habilitats a la ciutat per atendre als afectats per Coronavirus. Segons fonts municipals, l'Ajuntament va fer saber aquesta situació a Salut i per l'habilitació dels espais va comptar amb el suport de l'ONG Médicos Sin Fronteras. La Guàrdia Civil va contribuïr a l'habilitació de l'hospital habilitat al poliesportiu municipal i empreses i ciutadans particulars del municipi hi col·laboren per la seva posada en funcionament.

2020 03 26 intalacion hospital 02

L'Ajuntament vol deixar palès que per sobre de les possibles diferències entre administracions i organismes ha de prevaldre el benestar de la ciutadania. Donat el col·lapse que pateix l'Hospital de Martorell, que és el centre de referència per a la població de Sant Andreu de la Barca, que, de manera intermitent ha de tancar les seves urgències i derivar als pacients al Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) de Sant Andreu de la Barca, el consistori facilita la posada en marxa d'aquests equipaments amb la finalitat de prestar una atenció correcta a la població. Els centres també prestarien atenció als pacients diagnosticats com a positiu que són derivats a casa seva.

Redacció / Fotos: Guàrdia Civil- Aj. Sant Andreu de la Barca (RSAB)