Gavà, Castelldefels i Viladecans reclamen una coordinació interpolicial

Imprimeix

Sol·liciten a la Generalitat que les policies locals puguin intervenir en els tres municipis

Davant la situació de crisi esdevinguda per la pandèmia de coronavirus, l’activació dels plans municipals d’emergència i l’Estat d’Alarma,  les alcaldesses de Gavà, Raquel Sánchez, de Castelldefels, Maria Miranda, i l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, han sol·licitat a la Generalitat que autoritzi la signatura d’un conveni de col·laboració interpolicial.

poligava

L’objectiu és que es puguin posat a l’abast dels tres municipis els recursos materials i personals de les respectives policies locals. D’aquesta manera quedaria garantit el compliment de les funcions assignades als cossos locals en casos de falta general d’efectius propis o bé per la necessitat d’intervenció en qualsevol de les tres ciutats.

La subscripció d’aquest tipus d’acords o convenis col·laboratius interpolicials requereix l’autorització prèvia del titular del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya. Atès que aquesta tramitació es podria allargar en el temps, les alcaldesses i l’alcalde van adreçar una carta, dilluns 30 de març, al conseller Miquel Buch, que encara no ha tingut resposta.

y8TK7aX8

A la carta, sol·licitaven al conseller, de manera excepcional i urgent, la concessió directa de l’autorització per poder posar en marxa la coordinació policial per poder garantir la seguretat de la ciutadania i dels béns en l’actual situació d’alarma.

De rebre l’autorització pertinent, els recursos personals serien requerits i assignats per qualsevol de les policies locals de Gavà, Castelldefels i Viladecans en els casos següents:

Aquesta col·laboració no comportaria la creació d’una policia supramunicipal ni una associació de les mateixes. La seva vigència seria temporal i limitada al termini fixat pel Govern de l’Estat en relació a la declaració de l’estat d’alarma. Les tasques policials es continuarien fent en perfecta coordinació amb els Mossos d’Esquadra, com s’està fent fins ara. No es descarta que es pogués prorrogar si les condicions d’emergència per la pandèmia ho justifiquen.

EU amYgWsAAlv55

En tot cas, la coordinació interpolicial es donaria per finalitzada en el moment en què les autoritats municipals, seguint les recomanacions mèdiques i de protecció civil, determinessin amb coneixement fefaent, que les seves policies locals poden continuar prestant serveis bàsics de seguretat pública de forma autònoma.

Redacció / Fotos: Ajuntaments Castelldefles, Gavà i Viladecans