El Sector Sanitari Baix Nord reordena els recursos assistencials

Imprimeix

Es concentren els serveis d’atenció primària per facilitar la feina dels professionals i garantir l’atenció a la ciutadania

Com d’altres sectors de territori, el Sector Sanitari Baix Llobregat Nord està duent a termeuna reorganització de l’atenció primària i de la capacitat d’hospitalització a la demarcació per fer front a l’augment de casos del nou coronavirus SARS-CoV-2. Aquesta estratègia es basa en el treball conjunt dels serveis d’atenció primària, hospitals i centres sociosanitaris del Sistemade Salut de Catalunya (SISCAT).

Davant la situació d’excepcionalitat, s’estan adoptant mesures en els centres sanitaris segons la disponibilitat de professionals i per garantir les condicions de seguretat en la prestació de l’assistència sanitària. Al mateix temps s’haindicat la previsiód’activació de la contingència de concentració presencial màxima als Punts d’Atenció Continuada (PAC) que es determinin i als Centres d’Urgència d’Atenció Primària (CUAP) reforçant-los. La resta de professionals hauran de donar resposta de suport als dispositius d'internament (sociosanitaris/hospitals), residències o espais que s'habilitin.

Aquestes són els horaris actuals dels CAP:

Centres que continuen amb el seu horari habitual

  • CAP Pallejà: de dl. a dv. de 8 a 20 h. Fora d'aquest horariatencióal CUAP la Solana o a l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell
  • CAP Esparreguera: de dl. a dg. de 8 a 24h. Fora d'aquest horariatencióal CUAP la Solana o a l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell
  • CAP Martorell: de dl. a dg. de 8 a 20 h. Fora d'aquest horariatencióal CUAP la Solana o a l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (de 20 a 8 h)
  • CAP Sant Andreu de la Barca: de dl. a dv. de 8 a 20 h. Fora d'aquest horariatencióal CUAP la Solana de Sant Andreu de la Barca
  • Consultori local Martorell Vila: dl. a dv. de 8 a 15 h. Fora d'aquest horari atenció de 8 a 20 h al CAP Martorell i de 20 a 8 h a les urgències de l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell

cap la vila

Centres que tanquen temporalment

  • Consultori local Collbató: Atenció al CAP Esparreguera.
  • CAP Sant Llorenç d’Hortons: Atenció al CAP Masquefa
  • Consultori local can Vilalba: Atencióal CAP Esparreguera
  • Consultori local El Bruc: Atencióal CAP Esparreguera
  • CL Carlos Herraiz (Castellví de Rosanes): Atenció al CAP Gelida.
  • Consultori local Santa Maria de Vilalba: Atenció al CAP Abrera
  • Consultori local La Beguda Alta: Atenció als CAP Masquefa, CAP Gelida, CAP Sant Esteve de Sesrovires

GRiTJv 7jppfC8A7N1XiUqGMkw821NYKUvV9BVPy2vgpzNkB uurb5Z6NGtw0rsovkCxW2wGgI89Ej8GotQTeDiKCQTLGhCVTyEcs5 Dnu2IAHHHHL7f0w

Centres que modifiquen el seu horari

  • CAP Olesa de Montserrat: Atenció de dl. a dg. de 8 a 20 h. Fora d'aquest horariatencióal CUAP la Solana o a l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (de 20 a 8 h).
  • CAP Gelida: Atenció de dl. a dv. de 8 a 15 h. Fora d'aquest horari atenció al CUAP la Solana, CAP Martorell (ds., dg. i festius de 8 a 21 h) o a l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.
  • CAP Abrera: Atenció de dl. a dv. de 8 a 20 h; ds, dg i festius atenció al CAP Esparreguera (8 a 20h). Fora d'aquest horari: atencióal CUAP la Solana o a l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (de 20 a 8 hores).
  • CAP Sant Esteve Sesrovires: Atenció de dl.a dv. de 8 a 15 h. Fora d'aquest horari atenció al CAP Martorell (ds., dg. i festius de 8 a 20 h) o a l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (de 20 a 8 h)
  • El Servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva es du a terme al CAP Torrent dels Llopsde dl. a dv. de 8 a 15 h. Fora d'aquest horari: atenció al'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (de 20 a 8 h).
Captura de pantalla 2020 04 06 a las 16.33.34

Cal recordar que el Centre d’Urgències d’Atenció Continuada (CUAP) La Solana presta atenció les 24 hores del dia els 365 dies de l’any.

Aquesta concentració respon a la necessitat de garantir les condicions de seguretat en la prestació sanitària, la disponibilitat de professionals i la prioritat del suport a l’atenció a domicili i a residències. Us demanen que feu difusió a la població, recomanant les consultes no presencials als dispositius sanitaris.

S’està procurantpotenciarla no-presencialitat, recomanant l’ús de La Meva Salut i l’eConsulta de manera específica, i l’APP Stopcovid19 per al maneig i seguiment dels símptomes de la malaltia. Cal destacar la comprensió i la bona resposta rebuda per part de la ciutadania, que s’ha mostrat comprensiva amb aquestes mesures i altres com ara la desprogramació de visites

Redacció / Fotos: Arxiu