Can Brians 2 també mostra la seva cara més solidària

El centre penitenciari sesrovirenc ha engegat la campanya “Tot anirà bé”

Interns de diferents centres penitenciaris estan escrivint cartes de suport als malalts ingressats per fer més suportable la seva estada a l’hospital. També hi ha interns que han fet escrits agraint la tasca dels treballadors de presons. 

El Centre Penitenciari Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, ha engegat la campanya “Tot anirà bé”, a partir de la qual els interns han d’elaborar uns cartells amb una foto seva, un arc de sant Martí i un missatge d’ànim per a les seves famílies.  

cpcb 2

Per part de la societat, també s’estan produint mostres de solidaritat amb els reclusos com les que duu a terme la Taula de Participació Social amb el lliurament de revistes i jocs recreatius, o diferents biblioteques municipals que estan enviant revistes i llibres als centres per fer més suportable el confinament.

Mesures a les presons 

Els reclusos són uns dels col·lectius que més estan patint els efectes del confinament. Per evitar la propagació del virus als centres, la Generalitat ha ajornat les comunicacions per locutori de vidre i de tots els vis a vis, que són els que impliquen contacte directe entre les persones internes i les que les van a veure.  

Davant d’això, el Departament de Justícia ha engegat un sistema de videoconferències perquè els interns contactin amb les seves famílies. El Departament també ha comprat 230 telèfons mòbils i els ha distribuït a tots els equipaments penitenciaris i de justícia juvenil. Des d’aquests aparells, els interns poden fer videoconferències via Whatsapp. Els centres penitenciaris també han doblat el nombre de trucades autoritzades.  

Vint  casos confirmats

En aquests moments,  un total de 20 interns  han donat positiu per coronavirus. D’aquests, 15  estan ingressats a l’Hospital Penitenciari de Terrassa, i dos més en hospitals de la xarxa pública de Salut.  Tres dels 20 casos ja han estat donats d’alta. 31 casos més estan en estudi. 

images cb2ses

Cal recordar confinats per prevenció els mòduls 4, 5 i la infermeria del Centre Penitenciari Brians 1, i la unitat de salut mental de Brians 2. També s’han confirmat 34 casos positius de coronavirus entre els funcionaris. 

Redacció / Fotos: Arxiu-Dep. Justícia

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
177

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix