Olesa de Montserrat, un dels municipis més afectats pel coronavirus

Imprimeix

Actualment hi ha comptabilitzades un total de 98 persones que pateixen la COVID-19

Olesa de Montserrat és un dels municipis del Baix Llobregat amb més casos registrats per contagi per la COVID-19 per nombre d’habitants. La Generalitat de Catalunya, mitjançant l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), ha confirmat que actualment hi ha gairebé un centenar de persones contagiades per coronavirus a Olesa (a data de 04 d’abril). Des que va començar aquesta emergència sanitària s’han anat disposant de dades que es podien publicar oficialment sobre la situació epidemiològica amb relació a l'afectació de la COVID-19 a la població baixllobregatina. De totes maneres, cal destacar que no estan comptabilitzats els casos lleus de persones que es troben a casa confinades, ni les persones que no s’ha fet la prova i que podien donat positiu, ni tampoc les morts reals (oficialment 27 persones) que s’han produït per la malaltia. Així, el nombre d’infectats i defuncions podria ser molt superior.

coronavirus app 9 1200x480

Reclamació

D’altra banda, l’Ajuntament d’Olesa ha demanat a la Generalitat “total transparència i claredat” en les dades sobre el nombre d’afectats, hospitalitzats i defuncions per coronavirus al municipi baixllobregatí.

img 20190617 wa0012

En una carta adreçada a consellera de Salut, Alba Vergés, l’alcalde Miquel Riera, lamenta les moltes dificultats que ha tingut fins ara l’Ajuntament per accedir a dades fiables sobre el nombre d’afectats al municipi, i reclama al Departament de Salut que en aquest aspecte sigui precís i transparent. El consistori també ha tornat a reclamar a la Generalitat que resolgui la manca de personal i material necessari a les residències, per tal que les plantilles puguin desenvolupar amb garanties la seva feina.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Olesa de Montserrat