El Baix Llobregat Nord ja compta amb el seu primer ‘Hotel Salut’

Donarà suport als Centres d'Atenció Primària, a l'Hospital de Martorell i a l'Hospital Sagrat Cor de Martorell i té una capacitat de 90 habitacions, que seran ateses per professionals d'atenció primària de l'ICS

Avui es posa en marxa l'Hotel Salut Ciutat de Martorell per tal de disposar d'un espai d'aïllament temporal per atendre les necessitats de persones afectades per la crisis de la COVID-19. L'entrada en funcionament d'aquest ‘Hotel Salut’, impulsada des del Servei Català de la Salut (CatSalut) i en estreta col·laboració de les entitats sanitàries, reforça la capacitat assistencial de l'atenció primària de l'àrea del Baix Llobregat Nord, l'Hospital de Martorell i l'Hospital Sagrat Cor de Martorell.

L'hotel actuarà com un dispositiu d'atenció primària, atès per professionals sanitaris de l'Institut Català de la Salut (ICS), i donarà suport als pacients com si fossin atesos al seu domicili. El dispositiu garanteix l'aïllament, el seguiment i control de simptomatologia. A la ‘nova’ instal·lació sanitària s'atendran les persones que provenen de l'Hospital de Martorell i de l'Hospital Sagrat Cor que són donades d'alta d'aquests nivells assistencials i que precisen d'un aïllament i seguiment acurat abans de retornar al seu domicili.

Captura de pantalla 2020 04 03 a las 16.56.40

L'estada mitjana dels usuaris a l'’Hotel Salut’ dependrà dels dies d'inici de la simptomatologia i dels dies d'ingrés a l'hospital, i no s'espera superior als 14 dies, però sempre dependrà de criteris clínics.

La coordinació, disseny i execució de la posada en marxa d'aquest dispositiu ha estat liderada pels professionals sanitaris de l'atenció primària, que el formen un equip multidisciplinari de treball: professionals de medicina de família i metges interns residents, professionals d'infermeria, auxiliars d'infermeria i personal de gestió i serveis (administratius). L'equip de professionals sanitaris amb què s'ha iniciat l'atenció assistencial variarà segons el nombre de persones que s'hagin d'atendre així com la seva complexitat.

Captura de pantalla 2020 04 03 a las 16.57.25

Cal posar de relleu la bona predisposició d'aquesta empresa familiar per col·laborar i coordinar-se amb l'equip sanitari i així, garantir una activitat assistencial i unes cures òptimes en el context que estem vivint i afavorir la recuperació dels pacients.

D'altra banda, cal destacar que en aquest àmbit territorial ja es disposa de dos hotels per a descans dels professionals, que són Hotel Restaurant Manel, a Martorell, i l'Hotel Les Torres, a Sant Esteve Sesrovires.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix