Llum verda per reprendre la producció de respiradors d'emergència a SEAT

El fabricant d'automòbils calcula que les instal·lacions adaptades de la planta de Martorell podran produir fins a 300 respiradors al dia

SEAT reprèn l'activitat a la fàbrica de Martorell amb un primer torn de nit i inicia avui la producció de respiradors d'emergència que han d'anar destinats a diferents UCI per a pacients ingressats per coronavirus.

A través d'un comunicat, l'empresa automobilística ha assegurat que començarà a fabricar els respiradors quan rebi la documentació administrativa de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), un organisme dependent del Ministeri de Sanitat. Segons han confirmat fonts sindicals, l'empresa va rebre ahir dijous el vistiplau "extraoficial" de les autoritats sanitàries, i és per això que els treballs per posar a punt la línia de producció ja han arrencat.

490x OxyGEN

En el torn d'aquest dijous a la nit hi va haver al voltant d'uns 80 treballadors, tal com apunten els sindicats. A partir de divendres al matí, moment en què SEAT espera rebre de forma oficial l'homologació del Ministeri de Sanitat, els 150 empleats que han col·laborat en el projecte ja treballaran a ple rendiment.

Activitat aturada

La posada a punt de la fàbrica de SEAT es produeix just l'endemà que l'empresa aturés l'activitat que s'estava duent a terme a les instal·lacions. Durant els últims dies, l'automobilística havia adaptat la línia de producció, havia recollit les peces necessàries per fabricar els respiradors d'emergència i havia llançat diversos prototips. Des del Ministeri de Sanitat, però, es va obligar a aturar tota activitat fins que la seguretat dels equips estigués garantida. En aquest cas, la certificació tenia relació amb la seguretat elèctrica i un test electromagnètic.

20200330 637211933117449196 20200330193500 kW9D 7U6HCOJ7H63TDNZD 992x558LaVanguardia Web

Amb l'homologació oficial, SEAT calcula que les instal·lacions adaptades de la fàbrica de Martorell podran produir fins a 300 respiradors al dia. Els aparells, dissenyats per l'empresa barcelonina Protofy.xyz, també es fabricaran a la planta de l'empresa Hersill, una companyia especialitzada en la producció i distribució d'equips mèdics amb seu Móstoles (Madrid).

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix