CCOO-Baix denuncia la falta de protecció a les residències geriàtriques

Imprimeix

Segons el sindicat, un nombre important de centres de gent gran de la comarca també incompleix les mesures de prevenció i higiene al treball

CCOO Sanitat del Baix Llobregat denuncia la situació que es troben el personal professional sanitari de les residències geriàtriques. Després de setmanes d’emergència sanitària un gran nombre de centres encara no han proporcionat mesures de protecció adequades al seu personal, provocant un elevat risc de transmissió entre professionals, residents i a les pròpies famílies de les persones treballadores.

Les treballadores i els treballadors estan exposades a la COVID-19 d’una manera molt directa, veient-se obligades a atendre als residents sense EPIs, a reutilitzar-los i inclús a fabricar material no homologat davant el risc de no tenir cap mena de protecció.

Un nombre important de residències de la comarca també incompleix les mesures de prevenció i higiene al treball amb relació a la roba de treball de les seves professionals, obligant-les a porta a rentar a casa seva, incrementant així el risc de transmissió. Un cas flagrant, al que hem emplaçat a una visita a la inspecció sanitària de la Generalitat és el cas de la Residència Los Sauces, del Grupo Bastón de Oro, ubicada a Sant Boi de Llobregat.

Wi0eei v9T743zv vCqOcPJ5f6FQJkHrq4PSB 98C4dHbBPEvn6DHXy5n0A4vP7KGV WCI4 wo7SkbX3UPGTL6w kybGvPqVhWdMjXYCbMR9g9aEr4aGoh 74hECxjM

Des del sindicat “constatem que aquest sector, un dels grans factors de propagació de la pandèmia al nostre país, necessita un canvi de model en profunditat i denunciem la situació d’abandonament de les persones residents per part de la Generalitat”. CCOO emplaça a la Generalitat de Catalunya a que actuï de forma efectiva, àgil i real per solucionar aquest problema de salut publica i protecció de la salut de les professionals que estan en primera línia atenent a la nostra gent gran i combatent el coronavirus.

Redacció / Fotos: Arxiu