Transport gratuït per als treballadors de serveis essencials

La mesura durarà fins al dijous 9 d’abril mentre estigui vigent el decret que restringeix la mobilitat

El Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de l’àrea de Barcelona ha aprovat per unanimitat la suspensió temporal del pagament de les tarifes del transport públic fins al proper 9 d’abril. Aquest acord, consensuat per les administracions consorciades, Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) posa la xarxa, durant aquests dies, a disposició de les persones dedicades a serveis essencials i que estan autoritzades a desplaçar-se.

TRANSPORT GARUIT 2

En tot cas, el cos de Mossos d’Esquadra i les policials locals vetllaran perquè els desplaçaments només siguin efectuats per les persones que poden fer-ho d’acord amb la normativa vigent. Si es detectés que la mesura implica un augment de la mobilitat no essencial s’activarien els mecanismes per anul·lar-la de manera immediata. El mecanisme per aplicar aquesta gratuïtat, a partir de dijous 2 d’abril, es concretarà avui en una reunió amb tots els operadors implicats.

TRANSPORT GRAUUIT 3

Aquesta mesura excepcional inclou els modes ferroviaris (Metro TMB, FGC, TRAM, Rodalies) i els autobusos (busos TMB, bus metropolità de gestió indirecta AMB, els de la Direcció General de Transports i Mobilitat i els dels municipis adscrits a l’AMTU). L’ATM serà l’encarregada d’establir els mecanismes de compensació econòmica i de garantia de liquiditat per als operadors, arran d’aquesta mesura.ç

TRANSPORT GRATUIT 4

Peatges gratuïts

D’altra banda, el Govern de la Generalitat també negocia amb Moncloa la gratuïtat dels peatges durant l'estat d'alarma, perquè es puguin aixecar les barreres no només de les autopistes de la Generalitat, sinó també als trams d'autopista que són concessions de l'Estat.

Redacció / Fotos: ATM

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix