Budó: “No facin política ni partidisme. Hem de remar plegats"

Imprimeix

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern insta als alcaldes i alcaldesses socialistes del Baix Llobregat a exigir al PSOE que l'Estat suporti el pes econòmic de la situació d'emergència

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha respost els setze alcaldes i alcaldesses del PSC del Baix Llobregat que avui han reclamat al president, Quim Torra, que aprofiti tots els recursos dels ajuntaments per afrontar la crisi sanitària. Segons informa l’ACN, a la roda de premsa telemàtica, la consellera de Presidència els ha demanat que “no facin política ni partidisme” de la situació d’emergència pel coronavirus: “És moment de remar plegats”. Budó també ha instat els alcaldes socialistes a exigir al PSOE que sigui l’Estat qui suporti el pes econòmic de la crisi, en comptes dels treballadors i les empreses. La portaveu també els ha demanat que es posin “al servei” del Procicat, l’òrgan que ha de “guiar” i prendre les decisions.

00987b21 0182 445e 821b f31fc8ed74f1

Budó ha demanat als alcaldes del PSC del Baix Llobregat que ajudin per tal que l’executiu de Pedro Sánchez prengui “totes les mesures que de debò reclama la ciutadania” per protegir els treballadors i el teixit empresarial. A més, Budó ha subratllat la “vocació municipalista” de l’actual Govern, i ha recordat que la majoria de consellers i consellers han format part d’ajuntaments amb responsabilitats des d’alcaldies o com a regidors. “Entenem i coneixem perfectament totes les aportacions que es poden fer des de l’àmbit local”, ha asseverat. Budó també ha agraït als ajuntaments la seva col·laboració, i ha apuntat que el Govern està en “contacte directe” amb totes les entitats municipalistes, com l’ACM, la FCM, o els Micropobles i les quatre diputacions, amb qui la Generalitat es tornarà a reunir dimecres a la tarda.

Carta a Torra

Setze alcaldes i alcaldesses del PSC del Baix Llobregat han reclamat a Torra que aprofiti tots els recursos dels ajuntaments per fer front a la crisi del coronavirus. A través d’una carta oberta que publica aquest dilluns ‘El Periódico’ sota el títol ‘President Torra, posi’s al capdavant’, els batlles lamenten que “no s’estiguin aprofitant” les infraestructures de l’administració local i posen d’exemple que els ajuntaments han ofert hotels i infraestructures per instal·lar hospitals de campanya. Entre els alcaldes signants hi ha l’alcalde de Cornellà, Antoni Balmón; l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret; i l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz. Des de Presidència de la Generalitat asseguren que no han rebut cap carta oficial, més enllà del que han pogut llegir als mitjans de comunicació.

Redacció / Fotos: Presidència