Salut confirma més d’un centenar de contagis per COVID-19 a Castelldefels

Imprimeix

Només hi ha comptabilitzada la mort d’una persona gran al municipi baixllobregatí

La Generalitat de Catalunya, mitjançant de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), ha confirmat  que hi ha 101 persones contagiades per coronavirus a Castelldefels. D'aquesta manera, i per primera vegada des que va començar aquesta emergència sanitària es disposen de dades fiables sobre la situació epidemiològica amb relació a l'afectació de la COVID-19 al municipi baixllobregatí. De totes maneres, no estan comptabilitzats els casos lleus de persones que es troben a casa.

EUBnxgqX0AA6c o

Una mort

Tanmateix, pel que fa al nombre de víctimes, ara com ara només hi ha confirmada la mort d'una persona Castelldefels a conseqüència de la COVID-19. Es tracta d'una persona gran que presentava patologies prèvies. Des de Protecció Civil, que està treballant en primera línia, s'ha fet una estimació d'unes 8 o 10 víctimes, però convé remarcar que no són dades confirmades.

D’altra banda, l’Ajuntament ha confirmat que quan es reprengui la normalitat, el consistori convocarà al conjunt de la ciutadania a participar en un acte d'homenatge a les víctimes i d'acompanyament a les seves famílies.

Des que va començar la crisi sanitària, l'Ajuntament ha mantingut la postura d'oferir les dades sobre l'afectació de la pandèmia a Castelldefels quan fossin oficials. Aquesta decisió és fruït de l'exercici de la responsabilitat, per tal de no alimentar especulacions i rumors i perquè la ciutadania tingués la certesa que la informació que se l'ofereix és rigorosa i veraç.

Redacció / Fotos: AEBALL