Miquel Riera: “No podem defugir de cap mena d’investigació”

Imprimeix

Segons l'alcalde d'Olesa crearà "pressió afegida" a la residència en un "moment crític" però està a favor de la “màxima transparència”  encara que creu que es podia haver fet “més endavant”

L'alcalde d'Olesa de Montserrat, Miquel Riera, veu "positiu" que la Fiscalia Superior de Catalunya investigui les 12 morts que s'han produït per coronavirus a la residència Santa Oliva del municipi perquè cal que hi hagi la "màxima transparència", segons informa l’ACN. Això sí, creu que fer-la ara afegirà pressió a la feina de treballadors i directius en un "moment crític". "No hem de defugir cap mena d'investigació, però potser s'hauria d'haver fet més endavant", ha afegit. El batlle està convençut tant de la feina que han fet els treballadors de la residència com dels protocols que s'hi han aplicat i creu que la investigació "ho avalarà". Pel que fa a la situació al centre, destaca que encara és "crítica" però que el nombre de positius s'ha estabilitzat.

Sobre la investigació que ha obert la fiscalia per aclarir la mort d'interns a la residència Santa Oliva i a un altre de Capellades, Riera considera que és bo i necessari que la "informació flueixi" i que es puguin conèixer els motius del contagi i de l'elevat nombre de morts posterior. Aquí, assegura que els qui agrairan aquest exercici de transparència són les famílies dels interns que "ho viuen tot amb molta angoixa" per la impossibilitat de comunicar-se amb ells. "La residència està col·lapsada per la feina i està sent molt complicat que els familiars i els interns es puguin comunicar", lamenta.

miquel riera 1

"Tenim unes residències amb molt recorregut i excel·lents professionals que han estat capaços d'adaptar-se a una situació d'emergència inèdita amb gran esforç per seguir tenint cura d'un col·lectiu de persones molt vulnerables", ha assenyalat. L'alcalde ha agraït el suport rebut en tot moment per part del Govern i el Departament de Salut. Aquí, ha explicat que, tot i que amb moltes dificultats, ha fet arribar el material sanitari necessari i ha flexibilitzat els criteris de contractació de nou personal per cobrir les baixes.

residencia santa oliva 3

El batlle ha reconegut que tots els centres geriàtrics del municipi, especialment els de Santa Oliva i Sant Agustí, continuen en una situació "crítica" perquè el COVID-19 "és implacable" amb la gent de més edat que s'hi està. Aquí ha recordat que a la residència Santa Oliva ja s'han derivat 18 pacients amb coronavirus a l'Hospital de Martorell dels que 12 han mort. També s'han donat positius, concretament quatre, a la residència Sant Agustí, dels que dos també han mort a l'hospital.

Tot i la magnitud de les xifres, Riera destaca a l’ACN que dia a dia la situació ofereix símptomes de millora. Ho demostra, per exemple, el fet que més enllà dels 18 positius que es van registrar a la residència Santa Oliva la setmana passada, no se n'ha registrat cap més en els últims dies, el que demostra que el confinament i els protocols aplicats "estan funcionant". "Aquest focus provenia d'un primer contagi anterior al confinament i el fet que els 88 pacients restants no s'hagin infectat amb aquest virus tan letal demostra la bona feina que s'ha fet", ha afegit.

Redacció / Fotos: Aj. Olesa-Arxiu