Àuria Grup presenta un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació

Imprimeix

La decisió afecta 476 persones amb discapacitat de l'Anoia i el Baix Llobregat

Un total de 476 persones amb discapacitat de l’Anoia i el Baix Llobregat queden afectats per un ERTO que ha presentat Àuria Grup. Concretament es tracta dels centres especials de treball d'Àuria Cooperativa, a Igualada; i a Àuriafil, a Esparreguera. Segons expliquen, en un comunicat, han optat per aquest recurs "excepcional" davant la impossibilitat de mantenir l'activitat laboral. Expliquen que la crisi del coronavirus afecta totalment a les seccions d'industrial i en gairebé un 85% als serveis externs. Confien que la mesura permeti "garantir la viabilitat de les empreses en el moment que es pugui retornar a la normalitat."

img 20180925 125812

DSC059541 1024x683

En el cas d'Àuria Cooperativa l'ERTO afecta 328 persones del total de les 408 que ocupa regularment. La majoria d'elles són ocupades en les plantes de serveis industrials, línies de producció cosmètica i equips de serveis no considerats essencials. En el cas d'Àuriafil, aquest expedient afecta 148 treballadors dels 174 que ocupa regularment.

a8fe9632 cd85 439d 836e dad85dffc9fb

Pel que fa als serveis de suport a les persones, que es presten a través de la Fundació Privada Àuria, centralitzats en bona part en les instal·lacions de l'Avinguda Andorra d'Igualada, expliquen que se segueixen prestant per no desatendre les persones amb discapacitat o persones grans considerades col·lectius de risc i especialment vulnerables. S'han tancat els serveis de formació, inserció o teràpia ocupacional, però s'ha reforçat el personal de les llars-residències i altres serveis d'assistència domiciliària.

Redacció / Fotos: Àuria Grup