L’Hospital de Viladecans acull ja uns 60 pacients per coronavirus

Imprimeix

Més de 40 treballadors del centre sanitari estan de baixa afectats per la malaltia

Segons Juanma Martín, delegat del sindicat Confederació General del treball de Catalunya (CGT) a l’Hospital de Viladecans, ja prop d’uns 60 pacients ingressats pel coronavirus al centre sanitari. De fet, la majoria d’unitats mèdiques del centre sanitari, quatre de cinc, ja estan dedicades exclusivament a pacients ingressats per la COVID-19, mentre que la unitat que queda es reserva a urgències que no es poden posposar de cap manera i que tenen a veure amb, per exemple, traumatologia, cirurgia, o temes amb pacients oncològics.

hospital 180419

Martín destaca que “aquesta crisi ens agafa amb l’hospital en obres i en un moment de canvi i en ampliació, el primer que s’ha de destacar és aquest fet. Les obres no s’han aturat de moment, i la veritat és que aquests treballadors s’haurien d’anar a casa però al mateix temps cal destacar la seva implicació i la seva professionalitat”.

Tot i la gravetat de la situació, i tot i aquesta particularitat del centre sanitari que està en obres, “l’hospital no està encara ple al 100% i de moment s’està atenent a la gent correctament, però estem arribant a ratis importants d’hospitalització per coronavirus que requereixen una atenció molt precisa i contínua”. Evidentment, com a tot arreu, s’han posposat la majoria de visites no urgents una mesura “que la gent està entenent perfectament.”

Cuaranta treballadors de baixa

Tot i les improtants mesures de prevenció, “més de 40 treballadors de l’hospital estan en aquests moments de baixa per positiu de coronavirus, estan tots estables i no hi ha cap hospitalitzat però estan a casa confinats i aïllats, i això dificulta encara més la feina diària a l’hospital”. En aquest sentit, cal destacar que “s’ha aconseguit trobar molt personal nou que està arribant a l’hospital, gent amb el títol acabat d'acabar i metges als quals se’ls està preparant, i està arribant gent nova en totes les categories, també en altres molt importants com el personal de neteja, el de seguretat, o el de manteniment”.

baner treballa amb nosaltres

Tot i aquestes incorporacions “que sens dubte han servit per reforçar la plantilla, la veritat és que anem justos de personal, i per aquest motiu fem una crida a la població i agrairíem molt que ens vinguessin a deixar els seus currículums perfils com ara infermers, zeladors, o fins i tot metges, perquè d’aquí a res és molt probable que els necessitem.”

Aquestes baixes del personal del centre hospitalari passen fins i tot amb mesures tan excepcionals com les tasques de desinfecció que es porten a terme aquests dies en tot el recinte de l’hospital.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà-Arxiu