La Guàrdia Civil instal·la el primer hospital de campanya a la comarca

Ubicat a Sant Andreu de la Barca sota la supervisió de l’ONG ‘Metges Sense Fronteres’ és un punt de suport i recuperació al sistema sanitari de la Generalitat

La Guàrdia Civil ha col·laborat amb l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, en l'habilitació del Poliesportiu Municipal L’11 com a hospital de campanya, amb l'aportació de mitjans materials i humans per al seu muntatge, transformant aquest lloc en un punt de suport i recuperació al sistema sanitari de la Generalitat de Catalunya per a malalts de Covid-19. L'objectiu d'aquest hospital és, inicialment, acollir a persones afectades per coronavirus que rebin l'alta hospitalària però que no poden ser a la seva casa, bé perquè estan soles o perquè han d'estar allunyades de la seva família per raons de seguretat.

2020 03 26 intalacion hospital 04

2020 03 26 intalacion hospital 01

Per a la seva posada en marxa, autoritzada per la Conselleria de Sanitat, la Guàrdia Civil ha col·laborat per a la seva instal·lació amb efectius pertanyents al Grup de Reserva i Seguretat (GRS) nº 4 de Barcelona i personal destinat en la Comandància de Barcelona. La seva instal·lació ha estat duta a terme sota la supervisió de l'ONG ‘Metges Sense Fronteres’, a fi de que reuneixi les condicions adequades com a centre hospitalari. A més dels efectius humans, la Guàrdia Civil també ha cedit 140 llits i tauletes de nit, 60 matalassos, coixins i làmines de goma per al sòl del poliesportiu. La resta del material necessari serà gestionat per a la seva adquisició pel propi Ajuntament de Sant Andreu de la Barca.

2020 03 26 intalacion hospital 02

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha explicat que "en una situació d'extrema gravetat com la que vivim tots hem de contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones."

Més llits

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca també ha acordat amb l'hotel Bristol de la ciutat que l'establiment, que disposa de 57 llits, pugui convertir-se en hospital de campanya en cas de necessitat. A les instal·lacions de l'Hotel Bristol també es reserva una planta per al personal sanitari en actiu que decideixi aïllar-se de la seva família.

Redacció / Fotos: Guàrdia Civil

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix