Els Mossos d’Esquadra blinden la comarca amb més controls de pas

Augmentaran els dispositius policials a les sortides i entrades de la comarca durant el cap de setmana per evitar la mobilitat de les persones sense causa justificada

Els Mossos d’Esquadra han anunciat un gran dispositiu de control de pas en les diferents carreteres del Baix Llobregat així com als peatges del Garraf i Martorell. Un dispositiu pensat per a tots aquells ciutadans i ciutadanes que tenen previst desplaçar-se el cap de setmana a les segones residències o fer una altra mena de mobilitat no autoritzada. Segons ha explicat la policia autonòmica a La Premsa del Baix, hi ha previst diversos dispositius estàtics de control amb l’objectiu d’evitar els desplaçaments innecessaris i mantenir el confinament de la població davant la seriosa crisi sanitària pel coronavirus. Aquelles persones que no puguin acreditar la seva mobilitat seran sancionats (entre 600 i 3.000 euros).

ETFe8fBWoAE5jAH

mossos esquadra peaje

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha explicat que cal recordar als ciutadans que “de cara al cap de setmana, els dispositius de mossos estaran repartits per tot el territori per garantir confinament real i assegurar que ningú vagi a les segones residències.”

Baixen els delictes

Els fets delictius registrats a Catalunya des que el Govern de la Generalitat va demanar el confinament dels catalans i el tancament del país el passat 14 de març han experimentat una baixada dràstica situant-se molt per sota de la mitjana habitual. Les mesures extraordinàries aprovades pel govern espanyol amb la publicació del Real Decret d’Estat d’Alarma que preveuen la restricció de la mobilitat de les persones i el confinament de la ciutadania, entre d’altres, han comportat una baixada notòria dels fets delictius.

ETUbE11XkAQv8jC

Les detencions també experimenten la mateixa corba delinqüencial descendent, de manera que a partir del dia que entra en vigor l’Estat d’Alerta cauen en picat. Si comparem el primer dia del mes de març amb el passat dilluns 16, la baixada és superior al 50%, passant de 146 detencions el dia 1, a 59 el dia 16, el que suposa una reducció de 87 detencions.

ETLnwizWoAE3 m1

Els furts baixen tant a Catalunya com a Barcelona. Si la mitjana de furts que es produeixen a tot el territori català durant el mes de març és del voltant de 550 fets diaris, a partir del 14 de març baixen fins arribar a 103 furts denunciats.

ETVY9HiWsAA9tqN

Pel que fa als robatoris violents denunciats a Catalunya, tant a la via pública com en els transports i establiments comercials, les dades delinqüencials experimenten la mateixa línia descendent, passant d’una mitjana de 90 fets diaris durant les dues primeres setmanes del mes, a 14 fets denunciats el dilluns passat, 16 de març.

Redacció / Fotos: Mossos d'Esquadra-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix