La pagesia no atura la seva producció davant el coronavirus

L'Agropecuària Gavà afirma que “si no puc vendre el meu producte hauré de dir a les persones que treballen que no vinguin”

Gavà és un dels municipis de conreu de la comarca que abasteix els mercats. La seva pagesia treballa intensament perquè no faltin productes frescos a la ciutadania confinada als seus domicilis pel coronavirus. “Hem de continuar igual, hem de fer les sembres per collir d’aquí a dos mesos”, explica el president de l’Agropecuària de Gavà, Josep Pañella. Van adaptant-se, com la resta de la població, al dia a dia: “Si no puc vendre el meu producte potser sí que haig de dir a les persones que treballen amb mi que no vinguin o fer festa divendres i dissabte, això depèn de com evolucioni el mercat”, afegeix.

DSC 7562

Els dies de venda forta a mercats i botigues van ser divendres i dissabte 13 i 14 de març, quan moltes persones es van proveir d’aliments per tenir-ne durant les primeres jornades de confinament. Pañella confirma que no hi ha problemes d’abastiment “a Mercabarna no falta de res, està al màxim, dilluns la venda va ser molt bona i dimarts ja més fluixa, cosa que ja és habitual, i aquesta setmana suposo que es vendrà el normal”. Com a curiositat, el president de l’Agropecuària apunta que ha augmentat la demanda de cítrics com són les taronges i les llimones, fruites amb alt contingut de vitamina C.

pagesos 1

Calçots i espàrrecs

A la cooperativa preocupa la venda de calçots, que encara “quedaven per a 2 o 3 setmanes més i això segurament es perdrà, ja que el calçot és un producte que es consumeix als restaurants i en ambients festius en grup” i la d’espàrrecs, que tot just comença. Pañella creu que com que no té sortida a la restauració, “aquestes dues setmanes es patirà.”

85122849 10220926564544688 472687500549160960 n

Des de l’Agropecuària recorden que el mercat de pagès amb producte local dels dimarts al matí al parc de la Torre Lluc continua obert, tal com ho van sol·licitar, en tractar-se de venda d’aliments.


Redacció / Fotos: Aj. Gavà-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
115

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix