Un total de 499 dones van ser víctimes de violència masclista

En el quart trimestre de 2019 disminueixen les ordres de protecció iniciades al Baix Llobregat

Un total de 499 dones víctimes han estat víctimes de violència masclista. 19 homes condemnats, 13 d’absolts en el quart de 2019. Aquests són les dades del quart trimestre del 2019 segons l’informa trimestral de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat amb dades recollides pel Consejo General del Poder Judicial. Cal destacar que el nombre de denúncies de violència masclista (523) disminueixen tant respecte el trimestre anterior (-15) com el mateix trimestre de l'any anterior (-47). 8 de cada 100 dones víctimes de violència masclista dispensen la seva obligació de declarar en el procés judicial. El 82% de les denúncies van ser rebudes per atestat policial amb denúncia de la víctima de violència masclista, 14% amb intervenció directa policial i 6% informe de lesions.

petit 24185244 604x270

En el quart trimestre de 2019 disminueixen les ordres de protecció iniciades al Baix Llobregat. Així, en el quart trimestre de 2019 les ordres de protecció iniciades són 81 (+12% respecte el tercer trimestre de l’any però 1% més que en el quart trimestre de 2018). Creix el pes de les ordres de protecció denegades que ha passat de suposar el 24% en el 2018 a ser el 61% del total de les ordres de protecció iniciades a la comarca.

Els assumptes civils i penals d’ingrés directe als partits judicials al Baix Llobregat creixen. La majoria dels agressors (52%) als que s'ha aplicat una ordre de protecció havien finalitzat la relació afectiva amb la seva víctima.

El sobreseïment provisional (36%) és la forma de terminació de l’assumpte jutjat més freqüent seguit de l’elevació a òrgan competent (32%). El percentatge de sentències condemnatòries és menor a la comarca (4%) que a Catalunya (9%) o al total d’Espanya (13%).

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Entrevistes

Frederic Aznar, president de la UE Sant Joan Despí

Aznar: “Darrere de tota la polèmica està l’Ajuntament de Sant Joan Despí”

El president de la UE Sant Joan Despí considera que el consistori és el causant de la situació actual de crisi que viu l’entitat esportiva, encara…
1486

Reportatges

La jornada serà el 26 de setembre, a La Vicentina, i s’iniciarà amb la projecció de tres vídeos on els coneguts germans Torres, el pastisser Rafel Tugues i diversos cuiners i cuineres vicentins explicaran receptes de cuina amb els comentaris de Josep Lladonosa

Sant Vicenç dels Horts ho té tot a punt per a la Quinzena Gastronòmica

La II Jornada de Cuina Tradicional Catalana Josep Lladonosa consistirà en un sopar cuinat i comentat per professionals de la restauració local,…
231

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2015 Mediabaix. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix