AENA registra un cas de Covid-19 a l'Aeroport del Prat

Imprimeix

Es tracta d'un professional que fa treballs administratius de suport als serveis mèdics i no desenvolupa assistència ni a personal de l'Aeroport ni a persones usuàries de la infraestructura

A la tarda d'ahir, dissabte 14 de març, AENA va tenir coneixement de la confirmació d'un cas de Covid-19 d'una persona que treballa en els serveis mèdics de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. Aquesta persona no realitza atenció ni a persones usuàries de l'Aeroport ni a personal d'AENA ni al d'empreses externes o que desenvolupen la seva activitat a la infraestructura.

La persona afectada va estar per última vegada a l'edifici Bloc Tècnic el passat 6 de març, quan encara estava asimptomàtic, si bé fins avui mateix AENA no ha tingut coneixement del seu diagnòstic. Des d'AENA, li desitgem una ràpida recuperació.

2586884

AENA ha posat en marxa immediatament les següents mesures preventives:

- Identificació de totes les persones que han tingut contacte directe amb ell en el lloc de treball, per informar-los de la situació. El personal d'AENA a l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat té previst iniciar el treball no presencial per a tots els llocs on sigui possible el dilluns, 16 de març.

- Es procedirà a una neteja "especial" (esterilització) de la zona de treball de la persona afectada, així com de zones comunes de l'edifici, seguint el Procediment d'actuació enfront de casos d'infecció pel nou coronavirus, de 27 de febrer de 2020, de la Direcció General de Salut Pública, Qualitat i Innovació.

- Per implantar el treball no presencial, AENA està reforçant la connexió de banda ampla per a l'accés remot als seus servidors, en previsió de l'augment del nombre de persones teletreballant, i facilitats per a l'ús de dispositius mòbils i portàtils.

- Informació al Comitè de Seguretat i Salut el dilluns 16 de març a primera hora, per mantenir informats als representants dels treballadors.

- Coordinació a través del Comitè de Seguiment Intern per verificar l'efectivitat de les mesures i la posada en marxa de noves quan siguin necessàries.

- Coordinació amb la resta d'empreses que exerceixen la seva activitat a l'edifici.

AENA manté una permanent coordinació amb les autoritats sanitàries espanyoles i amb els treballadors i els seus representants, i ha posat a la seva disposició un protocol d'actuació per a tota la plantilla, alineat amb les recomanacions del Ministeri de Sanitat.

Redacció / Fotos: Arxiu