Olesa, Martorell i Sant Esteve Sesrovires, afectats pel coronavirus

Imprimeix

Els ajuntaments dels tres municipis ja han pres les mesures necessàries per atendre a les persones amb la malaltia

El coronavirus comença a entendre per al Baix Llobregat Nord. Ahir es van conèixer els primers casos positius en tres poblacions: Olesa de Montserrat, Martorell i Sant Esteve Sesrovires.

Segons informa l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires, el consistori ha confirmat el primer cas positiu al municipi. Es tracta d’un alumne sesrovirenc que estudia a l’IES Joan Oró de Martorell i que recentment va viatjar a Madrid. L’entorn familiar està confinat.

D’altra banda, segons informa Martorell TV, el municipi també pateix el primer infectat. Es tracta d’un metge que treballa a l’Hospital de Martorell. Segons informa el centre mèdic, un total de vint professionals estan a l’espera dels resultats de la prova que s’han fet per saber si tenen la malaltia.

hm

A més, l’Ajuntament Olesa de Montserrat també ha confirmat el primer cas positiu al municipi.  El consistori, segons indica, ja n’han pres les messures necessària per atendre aquest cas i realitzar el seguiment a les. Persones que han tingut un contacte estret amb la persona afectada.   

Balanç

El Departament de Salut confirma un total de 135 positius nous a Catalunya per coronavirus SARS-CoV-2. Des de l’inici de la pandèmia, han mort 6 persones amb la Covid-19, tres dels quals arran del brot d’Igualada. Les víctimes d'aquest brot eren una dona de 71 anys; una de 83 i un home de 86 anys, tots ells amb patologies prèvies importants. Del nombre total de casos, 25 són greus. En relació als professionals, hi ha un total de 49 casos positius i 400 confinats. Paral·lelament,  ja han rebut l'alta mèdica 3 persones.

ES7UEk6XQAMNgtu

 Salut recorda les mesures preventives d’higiene genèriques a seguir de protecció individual enfront de malalties respiratòries:

  • Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.
  • Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.
  • Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.
  • Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors...) i altres objectes sense netejar-los degudament.
  • No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a l’Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.

Redacció / Fotos: Arxiu