Primer cas positiu de coronavirus a Castelldefels

Imprimeix

Es tracta d'un home que va venir d'Itàlia fa uns dies i és un cas lleu

Fonts municipals han confirmat que Castelldefels ha patit el primer cas positiu de coronavirus. Es tracta d'un home que va venir d'Itàlia fa uns dies i que és un cas lleu. El CAP el Castell va actuar aplicant els protocols amb celeritat, i Salut ja ha activat les mesures d'aïllament prescrites en aquests casos per al seu entorn. No es tracta d'un contagi comunitari (que és aquell contagi que es dona entre persones d'una mateixa comunitat) i, per tant, el risc per a la ciutadania del municipi és mínim.

Captura de pantalla 2020 03 12 a las 13.34.31

Els centres sanitaris d'atenció primària de Castelldefels, el CAP El Castell i el CASAP Can Bou estan atenent a les seves instal·lacions únicament a aquelles persones que presentin un problema important de salut o que necessitin un control mèdic inajornable. Per a la resta de pacients s'estant reprogramant les visites i les analítiques ja concertades. Aquestes mesures tenen a veure amb el pla per evitar l'expansió del Covid-19 a la ciutat.

Les persones usuàries, però, poden contactar amb el CAP El Castell (93 636 66 60) i el CASAP Can Bou (93 665 56 59) i sol·licitar informació directament, si no obtenen resposta al telèfon d'emergències mèdiques (061). Si la trucada no s'atén immediatament, quedarà registrada i els professionals sanitaris contactaran posteriorment amb la persona que ha sol·licitat la informació.

D'altra banda els responsables dels ambulatoris de Castelldefels han decidit reduir a la meitat el nombre d'analítiques per evitar l'aglomeració de persones en els centres de salut i prevenir d'aquesta manera el contagi per coronavirus.

 Salut recorda les mesures preventives d’higiene genèriques a seguir de protecció individual enfront de malalties respiratòries:

  • Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.
  • Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.
  • Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.
  • Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors...) i altres objectes sense netejar-los degudament.
  • No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a l’Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.

Redacció / Fotos: Google Maps