Sant Andreu de la Barca incorpora un radar ‘pedagògic’

Imprimeix

Serà itinerant, mesurarà la velocitat dels vehicles a punts estratègics de la ciutat i no sancionador

 

 

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha incorporat un radar “pedagògic”, que té com a finalitat conscienciar als conductors de la necessitat de respectar els límits de circulació. Aquest radar és itinerant i s’anirà col·locant a diferents indrets de la ciutat amb la finalitat d’aconseguir informació sobre la mobilitat dels vehicles i les característiques del trànsit.

El radar “pedagògic” s’ha col·locat a l’avinguda Constitució, una de les principals vies de la ciutat, i consisteix en un panell electrònic que mostra als conductors la velocitat a la qual estan circulant i alhora els alerta si superen els límits permesos a la via. La particularitat d’aquest radar “pedagògic” és que només mesura i informa de la velocitat però no sanciona. L’objectiu és conscienciar als conductors de la velocitat a la qual estan circulant per tal que la disminueixin i alhora recollir dades del comportament dels vehicles en els punts escollits.

Captura de pantalla 2020 03 11 a las 12.01.42

La mesura està en la línia de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, a banda de les accions de caràcter sancionador, d’apostar per aquelles mesures de caràcter pedagògic que inciten a la reflexió directa de la ciutadania enfront de la responsabilitat de conduir, i més en entorns especialment sensibles pel risc viari.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Andreu de la Barca-Arxiu