El nomenclàtor del sector de les Begudes incorpora nous noms

Imprimeix

Vázquez Montalbán, Clara Campoamor, Núria Pompeia, Federica Montseny, Pepe Samitier o Marta Mata posen nom als carrers del barri de la Ciutat Esportiva del Barça de Sant Joan Despí

Les obres d'urbanització del sector de les Begudes han entrat en la recta final i l'Ajuntament de Sant Joan Despí ha aprovat el nom dels seus nous carrers, places i parcs. El nomenclàtor d'aquesta nova zona fa un reconeixement a destacades figures  vinculades als drets civils, la cultura, l'educació i l'esport, amb una destacada presència de dones.

amics marta mata

Els nous de carrers recordaran les figures de Clara Campoamor, impulsora del sufragi femení a Espanya o de Federica Montseny, primera dona en ocupar un ministeri a l'Estat. La pedagoga Marta Mata -foto-, impulsora de la renovació pedagògica, posarà nom al parc central del nou barri, i Núria Pompeia, pionera del dibuix feminista a Espanya, serà recordada en una plaça de nova urbanització.

Noms vinculats al Barça

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha decidit també aprofitar el fet que el Futbol Club Barcelona té en aquest sector la seva Ciutat Esportiva i l'Estadi Johan Cruyff perquè tres dels noms proposats estiguin vinculats a l'entitat blaugrana.

1559215056368

Així, hi haurà carrers dedicats a Pepe Samitier, jugador emblemàtic de l'edat d'or del Barça, als anys vint del segle passat; a l'Ana María Martínez Sagi, primera dona que va formar part de la junta directiva del club; i a l'escriptor Manuel Vázquez Montalbán, confés culé i autor de l'article 'Barça! Barça! Barça!', publicat l'any 1969, i que omple de contingut el lema "Més que un club!".

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Sant Joan Despí