ERC-Viladecans s’oposa a l’ampliació de l’Aeroport

Imprimeix

Els republicans no volen un “canvi de cromos” de l’alcalde Ruiz per compensar la Ricarda i recorden el passat socialista del president d’AENA i els interessos de l’Ajuntament en el futur desplegament de la ciutat aeroportuària

ERC-Viladecans s’oposa a l’ampliació de la tercera pista de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcellona-El Prat que planteja AENA. Els republicans rebutgen l’afectació sobre la Ricarda, uns terrenys del Prat inclosos a la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea i que formen part dels Espais Naturals del Delta del Llobregat. A més, consideren lamentable el “canvi de cromos” que ha ofert l’alcalde Ruiz a AENA per compensar a Viladecans la mossegada de 500 metres d’entorn protegit al Prat.

En paraules de la portaveu del grup d’ERC‐AM Bàrbara Lligadas, “des d’Esquerra Republicana mostrem el nostre rebuig frontal a la proposta que fa l’alcalde Ruiz de cedir terrenys dels nostres espais naturals per a la nova pista de l’aeroport davant la negativa de l’Ajuntament del Prat de deixar fer‐ho en el seu terme municipal”. “A més”, ha afegit, “ho fa amb una proposta ben curiosa, diu que reubicarà aquests espais naturals com si fos un canvi de cromos al Mercat de Sant Antoni. Però a on els reubicarà? Al Parc Agrari? Aquell Parc Agrari que tant diu defensar?.”

aeroport espaisnaturals Viladecans

Lligadas assegura també que “des d’Esquerra tenim clar que el PSC fa dècades que amenaça aquests terrenys: ho va fer amb el camp de golf, ho va fer amb el Barça Parc, ho va fer amb Eurovegas i ara amb la connivència amb el Pla Director Urbanístic del Delta. Per això continuarem plantant cara i farem que aquests terrenys continuïn sent defensats. Contribuirem en la lluita social que defensa que aquests espais no només són importants per a la nostra ciutat sinó per a tot el país.”

La proposta d’ampliació de la tercera pista compta amb el rebuig frontal de tots els grups polítics del Prat i de les entitats ecologistes, pels efectes en la natura, el territori i la salut. Lluny d’oposar‐s’hi, l’alcalde Ruiz ha ofert al president d’AENA, l’exportaveu del PSC Maurici Lucena, compensar a Viladecans els terrenys esgarrapats a la Ricarda. Ho ha anunciat a la premsa sense concretar ni com ni a on o si ‐com sospita ERC‐ seria en detriment del Parc Agrari del Baix Llobregat que d’altra banda tant diu defensar. “Establir nous espais de reserva natural en zones del Parc Agrari o que hi limiten, augmenta la pressió sobre la pagesia, doncs es condiciona la seva activitat i és contrari l'aposta per un Parc Agrari potent econòmicament”, considera la portaveu d’ERC.

L’oferiment de compensació també demostra, segons els republicans, la incoherència del discurs de Carles Ruiz on posa l’accent en les accions locals contra el canvi climàtic i després adopta mesures que van en sentit contrari. En aquest sentit, Esquerra recorda com un tribunal del Regne Unit ha frenat l’ampliació de l’aeroport de Heathrow per ignorar l’Acord de París contra l’escalfament global.

ERC destaca la bona rebuda que la proposta d’ampliació de l’aeroport ha recollit en el primer secretari del PSC Miquel Iceta i els interessos que té l’Ajuntament de Viladecans en el desplegament de la futura ciutat aeroportuària, tal com preveu el Pla Director Urbanístic del Delta del Llobregat a Can Sabadell.

“Des d’ERC no tolerarem que Carles Ruiz utilitzi el nostre patrimoni natural i agrari com a moneda de canvi de res, menys encara en l’actual context de canvi climàtic”, ha conclòs Lligadas.

Redacció / Fotos: ERC-Viladecans