El coronavirus també arriba al Prat de Llobregat

Imprimeix

L’Escola Oficial d’Idiomes tanca fins al 20 de març com a mesura de prevenció contra la malaltia

Segons fonts municipals, l’Escola Oficial d’Idiomes del Prat ha tancat per indicació del departament de Salut de la Generalitat fins el proper divendres, 20 de març, com a mesura de prevenció contra el coronavirus. La decisió s’ha pres després que es detectés un cas entre el personal laboral del centre. Es tracta d’un cas lleu i la persona s’està recuperant a casa seva. L’alumnat del centre pot fer vida normal (l’EOI compta amb un total de 783 alumnes). En breu, si s’escau, rebrà més informació. Es tracta per ara de l’únic cas de coronavirus detectat a la ciutat del Prat. El positiu per coronavirus ha obligat a aïllar tota la plantilla de l'Escola Oficial d'Idiomes. El confinament afecta quinze professionals (12 docents i 3 professionals del Personal d’Administració i Serveis).

6 1 8 escolaidiomes1

Salut recorda les mesures preventives d’higiene genèriques a seguir de protecció individual enfront de malalties respiratòries:

  • Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.
  • Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.
  • Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.
  • Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors...) i altres objectes sense netejar-los degudament.
  • No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a l’Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.

En cas de qualsevol dubte, cal trucar al 061 Salut Respon o consultar el web Canal Salut: canalsalut.gencat.cat

Redacció / Fotos: Aj. El Prat de Llobregat