Detectats dos casos de coronavirus a Sant Feliu de Llobregat

Imprimeix

Les persones que han donat positiu han estat traslladades a un centre mèdic i el personal sanitari i familiars que han estat en contacte estan essent controlat contínuament

Continuen els casos de coronavirus al Baix Llobregat. Aquest cap de setmana s’han detectat dos nous casos a Sant Feliu de Llobregat, segons han informat fonts municipals. Les persones que han donat positiu a la prova han estat traslladades a un centre mèdic i estan constantment sota supervisió. El personal sanitari i familiars que han estat en contacte amb les persones infectades estan essent controlats contínuament i s'està evitant el possible contacte amb agents externs. Segons la conselleria de Salut, amb qui l'alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, està en permanent contacte, la situació no revesteix gravetat.

cq5dam.thumbnail.cropped.750.422

Salut recorda les mesures preventives d’higiene genèriques a seguir de protecció individual enfront de malalties respiratòries:

  • Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.
  • Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.
  • Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.
  • Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors...) i altres objectes sense netejar-los degudament.
  • No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a l’Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.

En cas de qualsevol dubte, cal trucar al 061 Salut Respon o consultar el web Canal Salut: canalsalut.gencat.cat

Redacció / Fotos: Arxiu